Türkiye Haber Girişi : 08 Nisan 2017 12:30

DEAŞ'tan 'Türkiye'de referandum sandıklarına saldırı' çağrısı

DEAŞ'tan 'Türkiye'de referandum sandıklarına saldırı' çağrısı
Terör örgütü DEAŞ, Türkiye'deki militanlarına, 16 Nisan'daki referandumda "tüm sandıklarda saldırılar düzenleme" çağrısı yaptı.
Erzurumajans-DEAŞ aylık dergisi Rumiyah'ın 6 Nisan Perşembe günü yayınlanan 8. sayısının Türkçe versiyonunda "Referandumda 'Evet' diyenler kâfir olacağı gibi 'Hayır' diyenler de kâfir olur. Müslümanların hiçbir şekilde seçim sandıklarına gitmemesi, o sandıklardan ve mekânlardan uzak durması, (oy kullananlara) düşmanlığını ilan etmesi gerekir." ifadeleri yer aldı.

ARAPÇA GAZETEDE DE BENZER ÇAĞRI

BBC Türkçe'nin haberine göre, DEAŞ , yine Perşembe günü yayımladığı haftalık Arapça gazetesi al-Naba'da da, "Türkiye'de sandıklarda saldırılar düzenlenmesi" çağrısını yineledi.

Türkiye'deki militanlarına, hem referandum sandıklarında saldırılar düzenleme hem de oy vermeye giden herkesi hedef alma çağrısında bulunan DEAŞ'ın Arapça gazetesinde, "Elinizdeki en güçlü araç neyse onu kullanın ve maksimum kargaşa yaratın" ifadeleri yer aldı.

BBC Türkçe
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.