Bölge Haber Girişi : 30 Haziran 2011 00:52

Defterdar Tongül görevine başladı!..

Defterdar Tongül görevine başladı!..
Rize'den Erzurum Defterdarlığına atanan Ali Tongül, görevine başladı.

Erzurum Ajans-Rize'den Erzurum Defterdarlığına atanan Ali Tongül, görevine başladı.

Tongül, yaptığı açıklamada, Erzurum'da yatırım ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmaların olacağını belirterek, 5084 sayılı teşvik yasası kapsamında kentte yatırım yapmak isteyen iş adamlarına destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Önceliklerinin bu konuya yoğunlaşmak olacağını vurgulayan Tongül,

"Önümüzdeki günlerde yatırım yapmak için uygun olan hazine arazilerini ilan edeceğiz. Amacımız yatırımcının ekonomiye daha çok katkı sağlamasına yardımcı olmak" dedi.

Erzurum'da son yıllarda devlet yatırımlarının önemli ölçüde arttığına dikkati çeken Tongül, devlet yatırımlarının kente lokomotif görevi sağladığını ifade ederek, özel sektörün de bu duruma ayak uyduracağını belirtti.

Şehre yapılan yatırımlar sayesinde özel sektör yatırımlarının da artacağını ifade eden Tongül, şunları kaydetti:

"Kurumlarının en önemli görevlerinden biri devlet hesaplarını tutmak, masraflarını, ödenek ve devlete ait tüm taşınmazları yönetmektir. Bu konuyla ilgili Sayıştaya hesap veriyoruz. İlgili kurumlarla sorun yaşamadan en güzel biçimde görevimizi yürütmeyi hedefliyoruz. Burada maksat devlete, bunun tabii bir sonucu olarak da Erzurum'a hizmet etmektir. Erzurum'da 1995 ile 2000 yılları arasında Defterdar Yardımcılığı görevinde bulundum. Erzurum'un yapısını, insanını çok iyi tanıyorum. Burada çok verimli bir 5 yıl geçirmiştim. Aynı şekilde bundan sonraki görev sürem dahilinde de yine verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. "

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.