Erzurum Haber Girişi : 31 Mart 2013 18:46

Demiryolu çalışanları iş bırakacak

Demiryolu çalışanları iş bırakacak
Erzurum'da sendikaların üyelerinden oluşan 'Demiryolu Çalışanları Platformu' üyeleri yaptıkları basın açıklamasında TCDD'nın özelleştirilmesini istemediklerini söylediler.
Erzurumajans-Erzurum'da sendikaların üyelerinden oluşan 'Demiryolu Çalışanları Platformu' üyeleri yaptıkları basın açıklamasında TCDD'nın özelleştirilmesini istemediklerini söylediler.

Erzurum Tren Gar'ı önünde bir araya gelen 'Demiryolu Çalışanları Platformu' üyeleri 'TCDD'nin Özelleşmesine Hayır' yazlı pankart açarak eylem yaptılar.

Platform üyeleri adına basın açıklamasında, "Güvencesiz, kuralsız, esnek ve sermayenin kazanma hırsına biz demiryolcular teslim olmayacağız. Bu yasayı geri çektiremezsek, daha önce özelleştirilen kurumlarda yaşanan bütün sıkıntıların aynısını yaşayacağımızdan kuşkumuz yoktur. Onun için mücadelede kararlıyız ve onun için yollardayız. 02 Nisan 2013 günü gecesi Samsun'dan bizler, Edirne, İzmir, Adana, Kars ve Van'dan Ankara'ya gideceğiz. 03 Nisan 2013 günü Ankara TCDD Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacağız. Ayrıca 16 Nisan 2013 günü yapmayı planladığımız iş bırakma eylemini de örgütlenip hayata geçireceğiz" denildi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    akp karar vermişse satar. bir o kalmıştı satacak onu da satıp damatlarına gemicikler alırlar merak etmeyin. adam sağlık kuruluşunu satıyor kimse ses çıkarmıyor. adam demiryollarını satınca yine (üç-beş gariban hariç) ses çıkmayacak. ülkenin tapusunu ne zaman gayrimüslimlere teslim edecekler acaba

  • ail 01 Ocak 1970 02:00

    alışmışsınız yata yata maaş almaya onun için eylem yapacağınıza hızlı tren erzuruma niye gelmiyor diye eylem yapsaydınız