Erzurum Haber Girişi : 02 Kasım 2011 12:34

Deprem kayıt istasyonu 17`e çıkarıldı

Deprem kayıt istasyonu 17`e çıkarıldı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca büyük bir bölümü ikinci derece deprem kuşağında olan Erzurum`da deprem kayıt istasyonu sayısı 10’dan 17’e çıkarıldı.
Erzurum Ajans-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca büyük bir bölümü ikinci derece deprem kuşağında olan Erzurum`da deprem kayıt istasyonu sayısı 10’dan 17’e çıkarıldı.

Beş ilçesi birinci, 14 ilçesi ise ikinci derece deprem kuşağında yer alan Erzurum`da 10 olan deprem kayıt istasyon sayısı 17`ye çıkarıldı. Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, montajı tamamlanan yeni istasyonlarla sadece Erzurum ve ilçeleri değil Doğu`daki depremlerin aletsel büyüklüğünü ölçmede daha sağlıklı veriler elde edileceğini belirtti.

Aktürk, kent merkezi, Karaçoban, Köprüköy, Aşkale, Oltu, İspir ve Çat ilçesinde 3 ve altındaki, Erzurum merkez, Aşkale, Horasan, Aziziye, Narman, Pasinler ve Şenkaya ilçesine kurulan istasyonların ise 3 ve üzeri büyüklükteki yer sarsıntılarını kaydedeceğini bildirdi. Erzurum`daki Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan Deprem Araştırma Merkezi ise Erzurum ile birlikte Doğu`daki yer sarsıntılarını kaydediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.