Erzurum Haber Girişi : 25 Ocak 2019 13:15

Destek turuna çıktılar...

Destek turuna çıktılar...
Saadet Özkan Efe önderliğinde kurulan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM), Erzurum’da da faaliyetlerine başladı.
Erzurumajans-Saadet Özkan Efe önderliğinde kurulan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM), Erzurum’da da faaliyetlerine başladı. UCİM heyeti ilk olarak Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı ile Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan’ı ziyaret etti.

Türkiye’de 30’u aşkın ilde faaliyet gösteren ve 20 binin üzerinde üyesi olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Erzurum yapılanmasını tamamlandı. İl Genel Sorumluluğunu Av. Ayşegül Aydoğan’ın üstlendiği UCİM heyeti, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı ve Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan’ı makamlarında ziyaret ederek, çocuk istismarını engelleme ve farkındalık oluşturma faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.



‘Çocuklar susmayacak UCİM yanlarında olacak’ sloganı ile 2017 yılında Saadet Özkan Efe önderliğinde yola çıktıklarını belirten UCİM İl sorumlusu Av. Ayşegül Aydoğan, “Derneğimiz Türkiye genelinde 20 bini aşkın üyesi ile çocuk istismarını engellemek için farkındalık eğitimleri düzenlemekte, istismara uğramış olan çocuklarımızın ve ailelerinin yanlarında olarak onlara psikolojik ve hukuki destek vermektedir. Bu bağlamda Erzurum yapılanmamız ile birlikte ilimizde çocuk istismarı konusunda halkımızın bilinçlenmesi ve çocuk istismarının önüne geçilmesi için her türlü adımı atacağız” dedi.

Çocuk istismarının Türkiye’nin en büyük sorunlardan biri olduğunu dile getiren Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı da, “Bu bağlamda sivil toplum kuruluşlarına oldukça büyük iş düşüyor. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onları korumamız gerekmekte. Bu doğrultuda UCİM’in Erzurum’da güzel işler yapacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Erzurum Baro Başkanı Göğebakan ise “UCİM derneğinin Erzurum’da faaliyet göstermesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” diyerek Baro olarak destek sözü verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.