Ekonomi Haber Girişi : 05 Ekim 2012 14:00

Dev firma iflas etti!

Dev firma iflas etti!
Türkiye'nin yurtdışına açılan ilk çocuk giyim markasıydı.
Erzurum Ajans-Türkiye’nin yurtdışına açılan ilk çocuk giyim markası Wenice Kid’s markasının sahibi Venice Pazarlama, Kuşam Tekstil Konfeksiyon ve Venice Grup Tekstil İflas etti.

MAHKEME 'İFLAS'INA KARAR VERDİ DEDİ


Dün tüm gözler, Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkesi'nde görülen karar duruşmasındaydı. Dosyaya müdahil olan firmalar, daha önceki taleplerini yineledi. Duruşmaya katılan şirketin yabancı ortaklarında biri verdiği ifadede, Türk ortaklarının kendilerini kandırdığını, kendilerinden habersiz şirket kurulduğunu, bu şirketler üzerine mal kaçırıldığını ifade etti. Bu ifade sonrası Mahkeme saat 15:06'da kararını verdi. Karar, şirketin iflası yönünde çıktı.

PİYASAYA BORCU 70 MİLYON EURO

Şirketin eski iletişim direktörü Hasan Taşkın, iflas kararının ardından yaptığı açıklamada, “Gelinen nokta çok üzücü. Şirketi ayağa kaldıran çalışanlar mağdur olmuş. Bu iflasla birlikte tekstil sekrötü ağır darbe almıştır. Çünkü 500’ün üzerinde Wenice grubuna mal üreten, hizmet veren irili ufaklı şirketler de zor duruma düştüler bu iflasla birlikte. Çünkü, şirketin bugünkü durumu içler acısı, içi boşaltılmış ve kuruş ödeme imkanı yok. Tüm tekstil sektörüne de geçmiş olsun demekten başka bir şey kalmıyor” şeklinde konuştu.

T
aşkın, şirketin piyasaya borcunun 60-70 milyon euro'yu bulduğunu belirterek, sadece yönetim binasına bir bankanın 18 trilyon lira haciz koydurduğunu açıkladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.