Spor Haber Girişi : 27 Şubat 2013 18:49

Dev şampiyona başlıyor

Dev şampiyona başlıyor
Kayak Federasyonu Başkanı Ayık, 1-11 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'na 32 ülkenin katılacağını ve bunun bir rekor olduğunu açıkladı. Ayık, şampiyonaya tüm halkı da davet etti.
Erzurumajans-Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası öncesinde hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Erzurum'da kamp kuran Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, şampiyonaya rekor başvuru yapıldığını söyledi. Ayık, şu ana kadar 32 ülkenin 260 sporcu ve 132 teknik ekiple şampiyonaya katılım başvurusu yaptığını açıkladı.

Şampiyona için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Ayık, "Erzurum Valiliği ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü'ne yürüttükleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum. Pistler büyük ölçüde hazır hale geldi. Biz de organizasyon için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tek arzumuz, önceki yıllarda yaşanan ?seyirci' sıkıntısını bu kez yaşamamak" dedi.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hafta sonunu Erzurum'da geçirip, organizasyonun tüm detaylarını masaya yatıran Ayık, her şeyin yolunda gittiğini ve unutulmaz bir şampiyona süreci yaşayacaklarına inandığını söyledi.

"ERZURUM'UN TANITIMINI YAPACAĞIZ"

Palandöken'de yapılacak şampiyona için ülkelerin ciddi bir 'talep' gösterdiğini anlatan Kayak Federasyonu Başkanı Ayık, şunları söyledi: Açıkçası Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası tarihindeki en büyük katılım Palandöken'de olacak. Şu ana kadar 32 ülke 260 sporcu ve 123 idarecinin katılım başvurusunu aldık. Çarşamba-Perşembe'ye kadar başvurunun artacağını düşünüyoruz. Kısacası şimdiden rekor bize geçti. Bu rekoru geliştirmek istiyoruz. Biz bu şampiyonaya, önce Türkiye'nin sonra da Erzurum ve Palandöken'in tanıtımı gözüyle bakıyoruz. Dolayısıyla ne kadar çok ülke ve sporcuya ulaşabilirsek o kadar çok tanıtım yaparız düşüncesindeyiz.

Salı günü itibariyle yarışlara katılacak ülkeler Erzurum'a gelecek. İlk kafilede Salı günü Erzurum'da olacak. Perşembe'den itibaren de pistleri antrenman için açacağız. Cumartesi günü 19.30'da da Kayakla Atlama Kuleleri'nde şampiyonanın açılışını, yine mütevazi ama coşkulu, yine unutulmaz bir programla gerçekleştireceğiz. Yerel insan gücümüzü kullanarak yapacağımız açılış 1.5 saat sürecek. Açılış programımıza tüm halkımızı buradan davet ediyorum. Biz bu coşkuyu halkımızla paylaşmak istiyoruz.

"VALİLİK VE GENÇLİK SPOR'A TEŞEKKÜR"

4 Mart itibariyle de yarışlar başlayacak ve şampiyona 11 Mart'ta sona erecek. Gerçekten çok zor şartlar altında yapılan bir yarış. Hazırlık sürecinde Valilik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne özel bir teşekkür sunmak istiyorum. Pistlerin hazırlanmasında büyük gayretleri ve çabaları oldu. Ayrıca Atatürk Üniversitesi de bize destek veriyor. İletişim Fakültesi basın ofisini oluşturuyor.  Ayrıca üniversiteden de 25 gönüllü bu organizasyonda bizimle çalışacak. Akreditasyon ve teknik toplantılara kadar her şey federasyonumuzun sorumluluğunda. Hiçbir sorun yaşamamak için yurt dışından da profesyonel hizmet aldık. Özetlemem gerekirse her şey dört dörtlük gidiyor. Tüm birimler elinden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisinde.

"KONAKLAMA SORUNU VAR"

Sadece konaklama noktasında bazı sorunlar yaşıyoruz ama bu bizi Erzurum adına mutlu ediyor. Şampiyona ile aynı tarihlerde Özel Sporcular Federasyonu'nun da bir yarışı olduğu için otellerde yer sorunu var. Ancak atlama kulelerindeki otel ve şehir merkezindeki otelleri de kullanarak bu sorunu aşacağız. Açıkçası bu tatlı bir sorun.

"ERZURUM BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN"

Şampiyonayla ilgili şehirden ciddi bir beklentimiz var. O da seyirci. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl da çok önemli bir organizasyonumuz olmuştu ama şehir olarak bu sınıfta kalmıştık. Zira seyirci çekememiştik şampiyonaya. Bu kez aynı şeyin olmamasını ümit ediyorum. Halkımızın bu kez bizimle birlikte olacağını ve Erzurum'u yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Zaten yarışlar da ulaşımın son derece kolay olduğu Dedeman Otel'in hemen önündeki pistlerde yapılacak. Herkes kolayca gelebilir. Aracı olmayanlar için de belediyelerimizle görüşmelerimiz ve şehrin merkezi notlarından otobüsler kaldırılması yönünde ricalarımız olacak. Bizim de organizasyondan şehre ekonomik katkı sağlayacağını ümit ettiğimiz etkinliklerimiz var. Öyle ki, 5 ve 9 Mart'a herhangibir müsabaka koymadık.  Bu günlerde tüm kafileleri kent merkezine taşıyıp, halkla kaynaşmaya, esnafa katkı sağlayamaya yönlendireceğiz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    İyi güzel Erzurum yalnız bırakıyor diyorlarda Erzurum halkına sorun çogusunun haberi bile yoktur gereksiz birşey olsa bütün bilborladı doldururlar ama bu tür organizasyonların reklamını yapmıyorlar...