Spor Haber Girişi : 02 Mart 2013 23:01

Dev şampiyonaya muhteşem açılış

Dev şampiyonaya muhteşem açılış
Erzurum'da düzenlenen Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'nın açılış töreni Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri önünde gerçekleşti.
Erzurumajans-Erzurum'da düzenlenen Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'nın açılış töreni Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri önünde gerçekleşti. 

17'nci Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası, ev sahibi Erzurum'da yapılan muhteşem bir törenle start aldı. Gündüz sıralama yarışlarıyla başlayan şampiyona için akşam da Atlama Kuleleri'nde açılış töreni düzenlendi. Kortej ve halk oyunları gösterileriyle başlayan şampiyona 10 gün boyunca devam edecek ve 34 ülkeden 400 sporcu madalya için yarışacak.

Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile FIS yetkilileri ve vatandaşların katıldığı açılış törenine merkez ilçe belediye başkanlarının katılmaması dikkat çekti. Özellikle şampiyonanın yapıldığı Palandöken'in Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın törene gelmemesi yadırgandı. Eleştirilerin odağındaki diğer isimler olan Vali Sebahattin Öztürk'ün Türkmenistan'da olduğu öğrenilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in de Umre'den henüz dönmediği bildirildi.

Açılış töreninde konuşan Erzurum Vali Vekili Mehmet Gök, Erzurum'un başarılı uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Gök, 34 ülkeden 400'e yakın sporcunun şampiyonada madalya mücadelesi vereceğini belirterek, tüm sporculara başarılar diledi.

Kortej yürüyüşü ve konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Oyunları ekiplerinin folklor gösterileri ve Grup Bir, dondurucu soğuğa rağgmen izleyenlerin içlerini ısıtan performanslarıyla geceye renk kattı. Etkinliklerin ardından tören sona erirken, yarışlar yarın Dedeman Otel'in hemen ön tarafındaki pistlerde erkek ve kadın sporcular kategorisinde başlayacak.



Kortej ve halk oyunları gösterileriyle başlayan şampiyona 10 gün sürecek. 17 ülkeden 400 sporcunun katıldığı şampiyona Palandöken dağında gerçekleştirilecek. Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Oyunları ekiplerinin folklor gösterileri ve Grup Bir'in konserinin ardından şampiyona açılış töreni sona erdi.

Snowboard Junior World Championships, 1-10 Mart 2013 tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştiriliyor. Uluslar arası Kayak Federasyonu(FIS), 17ncisi düzenlenen Snowboard Şampiyonası için Türkiye'yi seçti. İtalya ve İspanya'dan sonra Erzurum'da düzenlenen organizasyona rekor katılımla 34 ülkeden 400'e yakın sporcu geldi. 10 gün sürecek olan şampiyona kapsamında Snowboardcross, Parallel GS, Parallel slalom, Halfpipe ve Slopestyle olmak üzere 5 kategoride yarışılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • sina 01 Ocak 1970 02:00

    Açılış töreni abartıldığı gibi olmadı.İnsanlar ve sporcular soğukta sadece bekledi ve çoğu seyirci açılış töreni tamamlanmadan ayrıldı