Erzurum Haber Girişi : 01 Mayıs 2012 09:31

Dikenli tel çitleri gölgesinde ağaç diktiler

Dikenli tel çitleri gölgesinde ağaç diktiler
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde, Açık Cezaevi'nde kalan 150 mahkum 40 dönümlük araziye 5 bin fidan dikecek.
Erzurum Ajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum Açık Cezaevi'nde kalan 150 mahkum, 5 bin fidan dikmek için işe koyuldu. İlk ağacı, uyuşturucu hükümlüsü Ganalı Kazım dikti.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde, Açık Cezaevi'nde kalan 150 mahkum 40 dönümlük araziye 5 bin fidan dikecek. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık,"Amacımız, hükümlülerin rehabilitesini sağlayarak ağaç sevgisini aşılamak" dedi.

Bir günde 700 fidan diken hükümlüler , 'Artık bizim de bir dikili ağacımız oldu' diye konuştular. Cezaevi'nde ilk fidan ise uyuşturucu hükümlüsü olan Ganalı Kazım Nuamah tarafından dikildi.

BİR GÜNDE 700 FİDAN

Açık Cezaevi Kampüsü'nde düzenlenen ağaç dikme proğramına Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Cezaevi Savcısı Ünal Bingül,  Açık

Cezaevi Müdür Emrah Yavuzyılmaz, infaz koruma memurları ile mahkumlar katıldı. Açık havada ağaç diken hükümlülere çay ikramı yapıldı.

"HÜKÜMLÜLERİN REHABİLİTESİ SAĞLANACAK"

Yapılan ağaçlandırma çalışmalarının günü birlik değil, periyodik olarak her yıl gerçekleştirildiğini belirten Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, "Bu yıl da 40 dönümlük araziye yaklaşık 5 bin adet sedir ve mahlep fidanı dikilecek. Yapılan faaliyetlerle hem hükümlülerin rehabilitesi sağlanacak, hem de hükümlülere doğa sevgisi aşılanacak. Her sene periyodik olarak yaptığımız bu ağaçlandırma faaliyetlerinde Erzurum'un yeşillendirilmesine bir nebze de olsa katkı sağlamanın mutluğunu yaşıyoruz"diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ve Cezaevi Savcısı Ünal Bingül ile mahkûmlar, ellerindeki fidanları belirlenen yerlere dikti.  Başsavcı Apaçık, dikilen fidanlara ilk suyu verirken, ilk fidanı Ganalı hükümlü Kazım Nuamah dikti. Nuamah," Cezamı çekerken görevlilerin sıcak ilgisi ile karşılaşıyorum. Burada yemekler ve insan sevgisi mükemmel. Kendi ülkeme göre çok kaliteli. Artık benim de Erzurum'da bir çok dikili ağacım olacak" dedi.

"BİZİMDE ARTIK BİR SEVGİ FİDANIMIZ VAR"

Kendilerinde bundan böyle dikili bir ağacı olduğunu belirten mahkumlardan B.C., M.T.,Y.G. VE Ö.N., 'İnşallah bu fidanlar büyüyecek ve bölgede güzel bir görünüm oluşturacak. Sistemli bir şekilde yapılan çalışma başarıya ulaşacaktır. Unutmayalım ki ağaçları sevgi büyütür. Hepimiz buradaki ağaçların büyümesini sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Tüm vatandaşlarımızı yeşile destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştular. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.