Bölge Haber Girişi : 18 Nisan 2010 13:06

Diyaliz hastalarına tiyatro gösterisi!..

Diyaliz hastalarına tiyatro gösterisi!..
Oltu Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Diyaliz Servisi elemanlarının birlikte organize ettikleri bir çalışma ile diyaliz hastalarına moral ve motivasyon sağladılar. Devlet Hastanesi Başhekimliği, diyaliz hastaları ve refakatçilerine öğlen yemeği ikramında

Erzurum Ajans-Oltu Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Diyaliz Servisi elemanlarının birlikte organize ettikleri bir çalışma ile diyaliz hastalarına moral ve motivasyon sağladılar.
Devlet Hastanesi Başhekimliği, diyaliz hastaları ve refakatçilerine öğlen yemeği ikramından sonra tiyatro gösterisine geçildi.
Tiyatro öncesi bir konuşma yapan Diyaliz Servisi hemşirelerinden Ayla Çebi, diyaliz hastalarının en büyük destekçisinin aile ve sosyal çevreleri olduğunu söyledi. Çebi, “Haftada en az 3 günü birlikte geçirdiğimiz hastalarımızla zamanla hoşgörü ve empatiye dayalı bir bağ da kurabilmekteyiz. Bizler hemodiyaliz çalışanları olarak hastalarımıza tıbbi tedavinin yanında onlara verdiğimiz desteği bir eğlence programı düzenleyerek hastalarımıza moral desteği sağlamak istedik. Bu program bizlerin özelde diyaliz
hastalarına duyduğumuz hassasiyetin sonucu, genelde ise sağlık çalışanı olmanın insani ve sosyal boyutudur” dedi.
Diyaliz merkezi hakkında da bilgiler veren Çebi, 2004 yılında 5 makine ile çalışmaya başlayan merkezin geçen süre içerisinde şu an itibariyle 16 makineye çıkarıldığını kaydetti.
Daha sonra hastalara yönelik konuşma yapan Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. M. Akif Güler, “Hastalar bizim için çok değerlidir. Onların sağlıklarına kavuşabilmelerine adına her türlü tıbbi tedavinin yanı sıra manevi destek olmak için de imkanlarımızı sonuna kullanmaktayız” diye konuştu.
Daha sonra sahne alan Oltu Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Uşaklar duymasın, Sahtekar dilenci ve İnternet sevdalısı köylü” adlı 3 oyunla hasta ve hasta yakınlarına güzel bir gün yaşattılar.
Gösterinin sonunda diyaliz hastaları orkestra eşliğinde çektikleri halaylarla doyasıya eğlendiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.