Türkiye Haber Girişi : 13 Ocak 2016 23:45

Diyarbakır'da PKK'lılar Emniyet'e bombalı araçla saldırdı

Diyarbakır'da PKK'lılar Emniyet'e bombalı araçla saldırdı
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristler Emniyet'e bombalı araçla saldırdı: 1 şehit, 3'ü bebek 5 sivil öldü, 39 yaralı
Ezurumajans-Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lı teröristler, eş zamanlı olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne de bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Şiddetli patlamada emniyet binasında büyük hasar meydana gelirken, yakınlarda bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 3'ü bebek 5 kişi ise hayatını kaybetti. 39 kişinin de yaralandığı hain saldırıda hayatını kaybedenlerin, patlama sonucu çöken evdeki Lokman Açıkgöz, Sadık Efe Açıkgöz (5), Ecrin Açıkgöz (1) ve çöken lojmandaki bir kadın ile 5 aylık bebek olduğu öğrenildi. Başbakan Davutoğlu, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucunda bir emniyet görevlimiz şehit düşmüş, 5 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 6'sı emniyet görevlisi olmak üzere 39 vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıda ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.


Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristler saat 23.45 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile yan tarafında bulunan emniyet lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.