Bölge Haber Girişi : 10 Kasım 2009 00:09

Doğa sporları topluluğundan anlamlı tırmanış!..

Doğa sporları topluluğundan anlamlı tırmanış!..
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Doğa Sporları Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 71'inci ölüm yıldönümü münasebetiyle Palandöken Dağı'nın zirvesine saygı tırmanışı gerçekleştirdi.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından oluşturulan Doğa Sporları Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 71'inci ölüm yıldönümü münasebetiyle 107 uzman ve amatör dağcıyla beraber Palandöken Dağı'nın zirvesine tırmandı.

BESYO önünde toplanan öğrenciler, Atatürk Üniversitesi Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram ve öğrencileri profesyonel dağcılar Bilal Çingöz, Celal Şeker, Burhan Çavdar ve Duygu Aksoy nezaretinde 3 bin 176 metrelik mesafeyi 4 saatte tırmandılar.

Palandöken'in zirvesi Ejder Tepesi'ne ulaşan 107 sporcu İstiklal Marşı okuyup 1 dakika Ata'ya saygı duruşunda bulundu. 90 metrekarelik Türk bayrağı açan Atatürk Üniversitesi öğrencileri zirvede bol bol fotoğraf çekip Erzurum'u en yüksek yerden seyrettiler. Öğrenciler, zirvedeki törenin ardından Doktor Sadık Ahmet Zirvesi'ndeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı dağ evinde mola verdi. Erzurum'a dönüş saat 15.00'te gerçekleşti. Etkinliğe; Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmenleri Yıldırım Beyazıt Öztürk ve Mustafa Tekin, Erzurum Turizm Elçileri Derneği Başkanı Mikail Topdaş, Sosyal Kültür Gazetesi Yayın Yönetmeni Muhammed İkbal Hatunoğlu ve Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi Saha Sorumlusu Musa Han da katıldı.

Organizasyon sorumlusu dağcılık antrenörü Çetin Bayram faaliyet hakkında bilgi vererek, "Üniversitemizin ismini aldığı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesini sağlayan, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için canla başla çalışan Türk insanlarına ve bu uğurda gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimizi unutmadığımızı, Atatürk'e layık Türkiye Cumhuriyeti gençleri olduğumuzu ve sonsuza kadar atalarımız gibi Türkiye Cumhuriyeti'mizin bekası için mücadele edeceğimizi Palandöken Dağı'nın 3 bin 176 metrelik zirvesinden tüm dünyaya duyuruyoruz" dedi.

Topluluk hakkında da konuşan Bayram şunları söyledi: "10 Kasım Atatürk'ü Anma tırmanışına katılımın fazla olmasını uygun gördük. Faaliyet üniversitemiz bünyesinde yapımı bitirilmek üzere olan dünyanın en yüksek açık hava tırmanış komplekslerine paralel olarak çalışmalarına başladığımız Atatürk Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu'nu bölgenin coğrafi konumu itibariyle tekrar canlandırmak amacıyla yapılmıştır. Üniversitemizde doğa sporlarına meraklı birçok öğrenci ve personel bulunmaktadır. Amacımız öğrenci ile hocasını üniversite personelimizle öğrenci ve

akademik personelimizi doğada bir araya getirmek, dağcılık sporunun tamamıyla güvene ve paylaşıma dayalı dünyası içerisine sokmak, Atatürk Üniversitesi'ni dünyanın bir numaralı dağcılık ve doğa sporları merkezi haline getirmektir. Bu konuda üniversitemiz yöneticilerinin çok ciddi desteğini almaktayız. Sırtımızdaki yükün ağırlığını biliyoruz ve Atatürk Üniversitesi'nin ismini zirvelere taşımaya kararlıyız. Organizasyonlarımızın hayata geçirilmesi aşamasında bize desteklerini ve inançlarını esirgemeyen başta

Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak, faaliyetlerimizde bizlerle dağlara gelen ve desteğini esirgemeyen Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Üstün Özen'e ve BESYO bünyesinde dağcılık sporunun geliştirilmesi çalışmalarına desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Prof. Dr. Mahir Uğur'a sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunmayı bir borç biliriz. Atatürk Üniversitesi daima zirvelerde olacaktır."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.