Bölge Haber Girişi : 13 Ağustos 2015 14:17

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 1.Grup av sezonu başladı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 1.Grup av sezonu başladı
Pasinler Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği, 2015-2016 yılı Doğu Anadolu Bölgesi'nde 1.Grup avlanma sezonunu başladığını duyurdu.
Erzurumajans- Pasinler Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre 2015/2016 yılı yeni Av Sezonu Doğu Anadolu Bölgesinde I.grup Av Hayvanlarının (Bıldırcın-Üveyik) avlanmasına 15.08.2015-22.11.2015 tarihi olarak belirlendiğini duyurdu.

Pasinler Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

Yerli ve Yabancı avcıların MAK tarafından belirtilen süre ve limitlere uyulmasını kazasız bir av sezonu geçirilmesi talebimizdir. Yeni sezonda, avlaklarda izin almadan avlanma ve MAK komisyonunca avlanmaya yasaklanan avlaklarda avlanmanın idari para cezası 332,00.- TL, Avlaklarda Avlanma izni almadan avlanmanın idari para cezası 247,00.- tl. , Avcılık belgesi olmadan Avlanmanın 499,00.- tl. olarak belirlenmiştir. Bu nedenle Avcılarımızın E.sistem üzerinden AVBİS programına giriş yapılarak günlük limit ve yapılacak av için izin alınması gerekmektedir.

İlimizde 2015/2016 Av sezonunda sadece Çakal avı yasaklanmış olup, diğer avların gruplar halinde gün ve limitleri açıklanmıştır. İlçemizin av potansiyeli bakımından zengin oluşu, ulaşım ve konaklama bakımından il merkezine yakınlığı, Kaplıcaları ve mesire alanlarının bulunması, ilçenin rahat huzurlu ve misafirperver oluşu dışarıdan gelen misafir avcılar için rahat bir ortam sağlamaktadır. Bunun artı ve eksi yönleri bulunmakla birlikte avın sürdürülebilirliği her zaman dikkate alınarak belirlenmiş Kanun ve Kurallara riayet edilmesi gerekmektedir.

Yeni av sezonunun başlaması ile birlikte tüm avcı arkadaş ve dostlarımıza Rastgele diyororuz...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.