Erzurum Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 11:52

Doğu'da sıcaklıklar artıyor

Doğu'da sıcaklıklar artıyor
Doğu Anadolu'da sıcak hava etkisi devam ederken Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde termometreler 40 derecenin üzerine çıktı. Erzurum'un kuzeydoğusunda ise sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu’da sıcak hava etkisi devam ederken Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde termometreler 40 derecenin üzerine çıktı. Erzurum’un kuzeydoğusunda ise sağanak yağış bekleniyor.

 

 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre yapılan hava tahmin raporlarının mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ettiği açıklandı. Yapılan son değerlendirmede bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve öğle saatlerinden sonra Erzurum’un kuzeydoğusu ile Ardahan ve çevresinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Erzurum’da beklenen en yüksek sıcaklık 33 derece olarak hesaplanırken Erzincan’da tahminler 39 dereceye kadar çıktı. Ardahan’da 32, Bayburt’ta ise 36 derece tahminleri yayınlandı. Bir önceki güne göre yapılan ölçümlerde ise Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde termometreler 40,2 dereceyi gördü. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.