Bölge Haber Girişi : 10 Mart 2011 12:41

Doğu'da 544 köy yolu ulaşıma kapandı!..

Doğu'da 544 köy yolu ulaşıma kapandı!..
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 544 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 544 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi.

Bölge illerinden Erzurum'da 272, Muş'ta 135, Tunceli'de 64, Erzincan'da 55, Bingöl'de 16 ve Kars'ta 2 olmak üzere toplam 544 köy yolunda, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerden durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saatte 1'i doğum olmak üzere

5 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı. Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'un farklı bölgelerinde mahsur kalan 3 araç ve 10 kişi İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı.

Bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları, Erzurum eksi 5, Ağrı'da eksi 4, Kars'ta eksi 1, Ardahan'da sıfır ve Erzincan'da 1 derece olarak ölçüldü. Soğuk denince ilk akla gelen Erzurum'da gündüz hava sıcaklığı 7 derece olması tahmin ediliyor. Bölgede beklenen en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 13, Erzincan'da 9, Ağrı'da 5, Kars ve Ardahan'da ise 4 derece.

Öte yandan, kar ve tipi sürücüleri zora sokarken, kazaları da beraberinde getirdi. Buzlanan yollarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.