Bölge Haber Girişi : 10 Mart 2011 12:38

Güneş Vakfı'ndan 12 Mart programı!..

Güneş Vakfı'ndan 12 Mart programı!..
Güneş Vakfının konuğu olarak Pazartesi günü Erzurum'a gelecek olan Banu Avar'ın, Atatürk Üniversitesi Kampüsü, Bowling Salonu yanı Kültür Sitesi'nde (Kültür ve Gösteri Merkezi) 14 Mart Pazartesi günü Hangi Dünya Düzeni? konulu konferansa konuşmacı olarak

Erzurum Ajans-Güneş Vakfının konuğu olarak Pazartesi günü Erzurum’a gelecek olan Banu Avar’ın, Atatürk Üniversitesi Kampüsü, Bowling Salonu yanı Kültür Sitesi’nde (Kültür ve Gösteri Merkezi) 14 Mart Pazartesi günü “Hangi Dünya Düzeni?” konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

Avar, yine aynı gün içerisinde Atatürk Üniversitesindeki konferansının hemen ardından Saat: 16.00’da Güneş Vakfı’nda “Hangi Dünya Düzeni?” konulu konferansta konuşacak.

Güneş Vakfı tarafından ayrıca 10-19 Mart Tarihleri arasında Erzurum AVM’de “Kurtuluş” konulu Resim Sergisi düzenlenecek.

BANU AVAR KİMDİR?

Türkiye’nin önemli gazeteci, yapımcı ve araştırmacı yazarlarından biri olan Banu AVAR, Londra City Üniversitesi, Televizyon Bölümünde Yüksek Lisans yapmış ve BBC TV belgesel kurslarını bitirerek, BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmıştır. Ayrıca, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş, Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. 2004-2008 yılları arasında “Sınırlar Arasında” isimli TRT 1 Haber Belgesel Programı Yapımcılığını yapmıştır. Bu program bugüne kadar Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan çeşitli dosyalarla 82 ülkeden ekrana gelmiştir. 2009 yılında Avrasya TV’de “Dünya Düzeni” adlı haber programını yapmıştır.

Ayrıca, TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği Mozaik, Kaleideskop programları yayınlanmıştır. 32. Gün programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs Belgeseli, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı/araştırmacı olarak görev almıştır. Ben Sezar (I, Ceasar), Kırım Savaşı (Crimean War), Büyük Oyun (The Great Game) ve Truva (Troy) gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV 8’in Belgesel Bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’ta, Artık Biz de Varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden Ohri, Güzel Ohri Makedonca’ ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında birçok kez gösterime girmiştir; Rıza Oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca gösterime girmiştir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.