Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2012 11:25

Doğu'da besicilerin kış çilesi

Doğu'da besicilerin kış çilesi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçimlerini hayvancılık yaparak sağlayan köylü vatandaşlar, aşırı soğukların etkili olduğu bugünler de kış çilesi yaşıyorlar.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçimlerini hayvancılık yaparak sağlayan köylü vatandaşlar, aşırı soğukların etkili olduğu bugünler de kış çilesi yaşıyorlar.
 
Erzurum’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşların kış mevsiminde dertleri bitmek bilmiyor. Bir yandan havanın soğuk olması bir yanda da yılın 7 ayının karlı bir şekilde geçmesi vatandaşlara zor günler yaşatıyor.

Kış aylarında hayvanlarını beslemekte yem sıkıntısı çektiklerini belirten Erzurum’un Çiftlik köyü sakinlerinden 50 yaşındaki Yusuf Arina, “Doğu’da kış mevsiminde çiftçilik ve hayvancılık işiyle uğraşmak çok zor. Çünkü aşırı kar yağışları ve soğuklar bizi zor durumda bırakıyor.Ot ve yem fiyatları çok yüksek biz de kışın hayvanları dışarı çıkaramadığımız için yaz mevsiminden satın aldığımız ot ve yemleri veriyoruz ama hesap edecek olursak zarar ediyoruz “ dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.