Bölge Haber Girişi : 07 Aralık 2011 12:11

Doğu`da Sibirya soğukları Erzurum -25

Doğu`da Sibirya soğukları Erzurum -25
Doğu Anadolu Bölgesi`nde etkili olan Sibirya soğukları yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Erzurum`da mevsimin en soğuk gecesi yaşandı.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi`nde etkili olan Sibirya soğukları yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Erzurum`da mevsimin en soğuk gecesi yaşandı.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede soğuk havanın etkili olduğunu bildirdiler. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 25 dereceyle Erzurum`da ölçüldü. Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı`da eksi 24, Ardahan`da eksi 19, Kars`ta eksi 19, Iğdır`da eksi 9, Erzincan eksi 7 ve Bayburt`ta eksi 8 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzurum`da eksi 5, Ağrı`da eksi 7, Ardahan`da eksi 7, Kars`ta eksi 1, Bayburt`ta 4, Erzincan`da 6 ve Iğdır`da 8 derece olması bekleniyor.
Mevsimin en soğuk gecesinin yaşandığı Erzurum il merkezinde sürücüler araçlarını battaniyeyle sararak soğuktan korumaya çalıştı. Soğuk nedeniyle mazot depoları donarak çalışmayan birçok otomobil iteklenerek, takviye yaptırılarak hareket ettirilmeye çalışıldı.
Kentte binaların çatılarında buz sarkıtları uzandı, vatandaşlar buz tutan yollarda yürümekte zorlandı, çeşmeler buzlarla kaplandı.

Öte yandan, soğuk hava insanlar kadar hayvanları da etkilerken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, başıboş köpeklerin Sibirya soğuklarında üşümemesi için harekete geçti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Daire Başkanlığı`na bağlı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde geçici olarak barındırılan sahipsiz köpekler, üşümemeleri için sıcak ızgara ve üzerine serilen battaniyelerde yaşıyor. Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde bulunan 150 köpek ve kediden, dışarıda kalan köpeklerin üşümemesi
için belediye köpeklerin altına battaniye serdi.
Meteoroloji yetkilileri Doğu Anadolu Bölgesi`nde soğukların devam edeceğini bildirerek, az bulutlu ve açık geçeceğinin tahmin edildiğini, bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğini kaydettiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.