Bölge Haber Girişi : 12 Aralık 2012 11:23

Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 14 dereceyle Kars'ta ölçüldü.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 14 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi alına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 14, Ardahan'da eksi 9, Erzurum ve Ağrı'da eksi 3, Iğdır'da eksi 2 ve Erzincan'da 0 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da eksi 2, Kars'ta eksi 1, Erzurum ve Ağrı'da 1, Erzincan ve Iğdır'da 6 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgede kar yağışından dolayı Ağrı'da 39, Erzurum'da 12 ve Iğdır'da 4 olmak üzere 55 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.