Bölge Haber Girişi : 22 Ocak 2013 15:57

Doğu'da soğuk hava

Doğu'da soğuk hava
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 16 derece olarak ölçüldü.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 16 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Kars eksi 16, Erzurum’da eksi 12, Ardahan’da eksi 13, Erzincan’da eksi 8, Iğdır’da eksi 7 ve Ağrı’da eksi 6 derece.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 6, Erzincan'da 5, Erzurum'da 4, Kars ve Ağrı'da 3, Ardahan'da 2 derece olması tahmin ediliyor.
Erzurum 77, Ağrı 60, Iğdır 25, Kars 4 olmak üzere toplam 166 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Erzurum'da 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1'i doğum 5 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.