Bölge Haber Girişi : 09 Şubat 2010 17:17

Domuz gribinden 11 kişi öldü!..

Domuz gribinden 11 kişi öldü!..
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum il genelinde 300 kişinin Domuz Gribi şüphesiyle sağlık kurumlarına başvurduğunu ve bunlardan 173'ünde Domuz Gribi virüsüne rastlanıldığını kaydetti.

Erzurum Ajans-Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum il genelinde 300 kişinin Domuz Gribi şüphesiyle sağlık kurumlarına başvurduğunu ve bunlardan 173'ünde Domuz Gribi virüsüne rastlanıldığını kaydetti.

Doç. Dr. Vançelik, bu hastalardan 200'ünün yatarak tedavi gördüğünü ifade etti. Domuz gribi nedeniyle Erzurum'da 6'sı kadın 11 kişinin öldüğünü dile getiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, bölge illerden şehirdeki hastanelere sevk edilen 9 kişinin de yine burada yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Son iki ay içerisinde Domuz Gribi vakalarında gözle görülür bir azalma yaşandığına dikkat çeken Doç. Dr. Vançelik, geçen Aralık ayının ilk iki haftasında vaka sayısında patlama yaşandığını vurguladı. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerdeki yoğun bakım servislerinde ek üniteler devreye soktuklarına işaret eden Sağlık Müdürü Vançelik, "Aralık ayında Domuz Gribinde gözle görülür bir artış yaşandı. 4 ay içerisinde 11 tane hemşerimizi söz konusu hastalık nedeniyle kaybettik." dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Vançelik, Domuz Gribine karşı il genelinde aşı yaptıranların oranının yüzde 5 olduğuna da dikkat çekerek, "35 bin vatandaşımız Domuz Gribine karşı aşı yaptırdı. Bu sayı çok yetersiz. Önümüzdeki kış mevsiminde de yine Domuz Gribi toplum sağlığını ciddi biçimde tehdit edecek. Vatandaşlarımızın Domuz Gribine karşı bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları için bu aşıyı mutlaka yaptırmaları gerekmektedir." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.