Türkiye Haber Girişi : 28 Nisan 2014 16:30

Domuz gribinden 50 kişi ölü

Domuz gribinden 50 kişi ölü
Tayland'da bu yılın başından itibaren domuz gribinden dolayı 50 kişi hayatını kaybederken, domuz gribine yakalananların sayısının 30 bin 24 olduğu açıklandı.
Erzurumajans-Tayland'da bu yılın başından itibaren domuz gribinden dolayı 50 kişi hayatını kaybederken, domuz gribine yakalananların sayısının 30 bin 24 olduğu açıklandı.

Tayland Toplum Sağlık Kurumu Genel Sekreteri Narong Sahamethapat konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "2014 yılı başından 25 Nisan tarihine kadar H1N1 diğer adıyla domuz gribi olarak bilinen hastalığa yakalanan kişi sayısı 30 bin 24'e yükseldi ve ölen sayısı 50'ye ulaştı. Bu durum geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artış olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl domuz gribi sebebiyle hayatını kaybeden kimse olmamıştı" dedi. Bu artış domuz gribi salgını geri mi döndü sorusunu akıllara getirdi.

Tayland halkının domuz gribine karşı fazla direnci olmadığını bildiren Dr. Narong, bu sebeple hastalığın daha fazla görüldüğünü ve hızlı yayıldığını belirtti. Dr. Narong, hastalıkla ilgili uzmanlardan oluşan bir panel düzenlediklerini ve risk gruplarına hastalığa karşı aşı uygulaması başlatılacağını açıkladı.

H
1N1 gribine yakalananların sayısının haftada 2 binden 500'e gerilediğini ifade eden Toplum Sağlık Kurumu Genel Sekreteri Narong Sahamethapat, devlete ait ve özel bütün hastaneleri, halkı hastalığa karşı önlem alması için uyarması gerektiği ve H1N1 virüsüne yakalananların diğer hastalardan ayrı tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.