Erzurum Haber Girişi : 19 Ekim 2015 15:30

DSİ'den toplu açılış

DSİ'den toplu açılış
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Erzurum DSİ.8 Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan 33 tesisin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Erzurumajans-Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Erzurum DSİ.8 Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan 33 tesisin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Eski Sağlık Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İlçe kaymakamları DSİ yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende Erzurum Halk oyunları ekibinin bar gösterisinden sonra Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve DSİ 8.Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu birer konuşma yaptılar. Eski Sağlık Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Recep Akdağ törende yaptığı konuşmada, "Su önemli bir kalkınma aracımız, doğumdan ölüme kadar bizim vazgeçilmemiz. Suya muhtacız. Sağ olsun DSİ bunu çok iyi yapıyor ve bizlerin hizmetine sunuyor. Orman ve Su İşleri Başkanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu talimat verdi 33 tesis açılışı gerçekleşti" dedi.

Bakan Prof. Dr. Akdağ, konuşmasında terör olaylarına da değindi. Akdağ, "Güven ortamı olmayan ortamda çiftçimiz mahsulünü kaldıramaz. Mutlaka terörün bitmesi lazım. Terörün belini kırdık, Allah nasip ederse başını da ezeceğiz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra davetliler Ortabahçe Sulama inşaat alanına kurulan çadırdan canlı yapın yaparak 33 tesis açılışını gerçekleştirdi. 33 tesisin toplam maliyetinin 185 milyon TL. olduğu belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.