Bölge Haber Girişi : 28 Eylül 2010 17:02

DT'nin hedefi 50 bin seyirci!..

DT'nin hedefi 50 bin seyirci!..
Erzurum Devlet Tiyatroları (DT) Müdürü Sedat Şenoğlu, 2010 - 2011 döneminde 50 bin seyirciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Erzurum Ajans-Erzurum Devlet Tiyatroları (DT) Müdürü Sedat Şenoğlu, 2010 - 2011 döneminde 50 bin seyirciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. On üçüncü yılında yerleşik tiyatro konumuna getirilen DT’nin 1 Ekim’de kapılarını ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ oyunuyla açacağını kaydeden Şenoğlu, “Bir paket sigaradan daha ucuza, 3 ila 5 lira arasında sahnelenecek oyunlarla bu rakama ulaşacağız. Bunun için gerekirse haftanın her günü oyun sahnelemeye hazırız. Sezon sonunda 200 oyunla bu rakama ulaşmış olacağız” dedi.

Fermanlı Deli Hazretleri oyununun yönetmeni ünlü tiyatrocu Münir Canar’la birlikte yeni sezonu değerlendiren Devlet Tiyatroları Müdürü Sedat Şenoğlu, tiyatroseverlere müzikli ve danslı bir oyunla merhaba demek istediklerini söyledi. Son yıllarda sahneledikleri oyunlarla büyük bir atılım içerisinde olduklarını ifade eden Şenoğlu, “Erzurum, tiyatrosever açısından bir çok kentten ileri durumda. Ancak bu sene 50 bin seyirciye ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an 4’ü büyük, 2’si çocuk oyunu olmak üzere haftada 5 gün oyun sahneliyoruz. Gerekirse haftanın her günü oyun sahneleyerek bu rakama ulaşacağız. Bunun için sezon sonuna kadar 200 oyun sahnelemeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Özellikle ilçelerde yaşayan çocukların tiyatroya olan ilgisini artırmaya çalışacaklarını vurgulayan Şenoğlu, “Yaş aralıklarının farklı olacağı 2 çocuk oyunun tüm ilçelerde sahneleyeceğiz. Yeterli salon bulamamamız halinde bu oyunları okul bahçelerinde sahneleyerek çocukların tiyatroyla tanışmasını sağlayacağız” dedi.

Yaklaşık 32 yıl önce geldiği Erzurum’da çeşitli oyunlar sahneldiğini ile getiren ünlü tiyatrocu Münir Canar, Musahipzade Celal’in yazdığı kendisinin yönettiği ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ oyunla 400 yıl öncesinden bu güne ışık tutacaklarını kaydetti. Canar, oyunda dini kullanan fırsatçıların yaptığı kandırmacaların ve olumsuzlukların eleştirildiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.