Spor Haber Girişi : 21 Eylül 2012 11:30

Duman'dan buzda birlik mesajı

Duman'dan buzda birlik mesajı
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Başkanı Orhan Duman, "Küs olan federasyon başkanlarımızı barıştırdık, birleştirdik.
Erzurum Ajans-Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Başkanı Orhan Duman, "Küs olan federasyon başkanlarımızı barıştırdık, birleştirdik. Federasyonda bir kenetlenme oldu. Başkanlarımız hep birlikte buz hokeyini bir yere getirme sözü verdiler" dedi.
Kocaeli'de düzenlenen Balkan Buz Festivali Şampiyonası'nı değerlendiren Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) Başkanı Orhan Duman, buz hokeyinde milli takım ruhunu oluşturduklarını belirterek, "Şampiyonada, 'gümüş madalya aldık' diye ağlayan bir milli takımla beraberdim. Bu beni ayrıca sevindiren konu oldu. Çocuklar 'altın madalya alacaktık' diye gümüş madalyayı aldıklarına ağladılar. Bundan önce milli takımlarımız gittiği ülkelerde çok farklı skorlarla yeniliyordu. Son zamanlarda buz hokeyi milli takımlarımızın başarıyla anıldık" şeklinde konuştu.

"U14 MİLLİ TAKIMI KURACAĞIZ"

Yeni dönemde Buz Hokeyi U14 Milli Takımı, kuracaklarının müjdesini veren Duman, "Alt yapıya önem vereceğiz. Yeni kuracağımız U14 takımından çıkan çocuklar, geleceğin milli takımını oluşturacak. Diğer ülkelerin milli takımlarının aday kadrolarında yer alan 5-6 yaşlarında Türk oyuncular var, aynı şeyi Türkiye'de yapmak istiyoruz. Bizim çocuklarımızın 6-7 yaşında bu spora başlayıp U14 Milli Takımı'ndan Buz Hokeyi A Milli Takımı'na kadar yükselmesini ve başarılara imza atmasını istiyoruz" dedi.

"ANKARA'DA İKİNCİ BİR TESİSE İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye'de İstanbul, Ankara, Erzurum, İzmir ve Kocaeli'de buz hokeyi tesisi olduğunu anlatan Duman, "Tesisleşmeye devam ediyoruz ancak Ankara ve İstanbul'daki tesislerimiz yetersiz ve bu iki ilde mutlaka ikinci bir tesise ihtiyacımız var. Son yıllarda ailelerden yoğun talepler geliyor" diye konuştu.
Duman, Ankara'daki buz hokeyi pisti ve sisteminin 30 yıllık olduğunu söyleyerek, "Her sene buz pistinin sisteminde sıkıntılar oluyor. Bu yıl Spor Genel Müdürlüğü duruma el koyarak, pisti sıfırdan yapmak için ihale açtı, çalışmalar sürüyor. Antrenmanlar yapılamadığı için biraz sıkıntı yaşadık" açıklamasında bulundu.
Basın organlarında yeteri kadar yer alamadıklarına dikkat çeken Duman, "Bizim takımımız gümüş madalya aldı ancak basında küçük haberlerle yer aldı. Biz elimizden geldiği kadar buz hokeyinin tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Buz hokeyi, eskiden kavgayla, dövüşle anılan ve aileleri korkutan şu anda sevilen bir spor olmaya başladı" ifadelerini kullandı.

"KÜS OLANLARI BARIŞTIRDIK"


Duman, yakın dönemde gerçekleştirilen TBHF Olağan Mali Genel Kurulu öncesi federasyon üyelerinin birbirinin açığını aradığını ifade ederek, "Yapılan son mali genel kurulumuzda birbirine küs olan federasyon başkanlarımızı barıştırdık. Birbirine ter düşen delegeleri barıştırıp, birleştirdik. Federasyonda bir kenetlenme oldu. Başkanlarımız hep birlikte buz hokeyini bir yere getirme sözü verdiler" diye kaydetti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.