Erzurum Haber Girişi : 22 Mayıs 2013 00:47

Dumlu AVM kaldırıma taşmış!

Dumlu AVM kaldırıma taşmış!
İşte Dumlu AVM inşaatındaki gerçekler. İl Genel Meclisi Başkanı Taşkesenligil, tadilatla ilgili yaşanan sürecin baştan sona yanlış olduğunu açıkladı ve ekledi: Tadilat kaldırıma yapılıyor.
Erzurumajans-Levent AKPINAR'ın haberi- Erzurum'un en işlek yerinde mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan Dumlu AVM'nin bulunduğu yere firma sahipleri tarafından yeni bir işletme yapılmasına tepkiler sürerken ortaya çıkan yeni iddialar pes dedirtecek cinsten. Yakutiye Belediyesi tarafından yapımına onay verilen yeni işyeri ile ilgili dava dosyası nihai karar için gönderildiği Yargıtay'da karar bağlanmamasını rağmen inşaatın devam ettirildiği ortaya çıktı. Taşkesenligil, "Şu an Yargıtay'da onay bekleyen kararın bozulması muhtemeldir" dedi.

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın da 'Bu çirkinliğe müsaade edilemez' diyerek tepkisini gösterdiği Cumhuriyet Caddesi'nin göbeğindeki cafe inşaatı ile ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Taşkesenligil'den gündemi değiştirecek bir açıklama geldi.

Tadilat ile ilgili olarak İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı'nın "3 yıl önce İl Genel Meclisi'nden 'tadilat yapılabilir' kararı çıktı" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Taşkesenligil, "Tadilatın yapıldığı yerin kaldırım olduğu kadastro ölçümleriyle kesinleşti. Firmanın yaptığı inşaatın 161 metrekarelik kısmı kaldırıma isabet ediyor. Yani İl Özel İdaresi, 3 yıldır bize ait olmayan ve kaldırım olarak gözüken alanla ilgili hukuki bir süreç başlatmış. İnşaatın yapıldığı yer kaldırım olduğu için bu saatten sonra sorumluluk onay veren belediyelerdedir" dedi.

TAŞKESENLİGİL; ALINAN KARAR YANLIŞTIR

Tadilat yetkisinin tamamen İl Özel İdaresi tasarrufunda olduğunu anlatan Taşkesenligil, tadilat kararını da eleştirdi. Üç yıl önce verilen tadilat kararının İl Özel İdaresi'nce alınmasının bugünkü olumsuzluğu doğurduğuna işaret eden Meclis Başkanı Taşkesenligil, "Üç yıl önce meclisimizde tadilat kararı ile ilgili herhangi bir karar çıkmamıştır. Verilen tadilat kararı il genel sekreterliği tarafından alınmış bir karardır. O yıllarda bina içinden ve dışından İl Genel Sekreterliği tarafından alınan tadilat kararı Yakutiye Belediyesi tarafından kabul görmediği için idare davacı olarak -ki taraf olup, firma adına davacı olması tartışma konusudur- kararın uygulanmasını istemiştir. Şu an Yargıtay'da onay bekleyen kararın bozulması muhtemeldir" dedi.

MAHKEME SÜRECİNE RAĞMEN İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Halen Yargıtay tarafından incelenerek onaylanması beklenen mahkeme kararı dikkate alınmadan söz konusu firma tarafından inşaatın sürdürülmesine anlam verilemiyor. Bunun yanında Yakutiye Belediyesi tarafından kaldırım ihlali olmadığına yönelik açıklamalarda Taşkesenligil'in açıklamaları ile yalanlanmış oldu. Taşkesenligil, mülkiyetleri dışında kalan 161 metrekarelik alanın cafe işletmesi tarafından kullanılacağını söyledi. Buna göre kaldırım ihlali bu açıklamayla tescil edilmiş oldu.

MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK


İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, verilen yanlış kararın İl Genel Sekreterliğinin dışında cereyan ederken 3 yıl önce davacı olunmasında ortaya çıkan yanlış kararın meclis gündemine getirileceğinin altını çizdi. Bu kararın önümüzdeki ay içerisinde mecliste tartışmaya açılacağını söyleyen Taşkesenligil, "Bizim idarenin aldığı kararlarda etkili olmamız söz konusu değildir. Fakat meclis olarak tadilat konusunu tartışıp Vali beye verilen kararla ilgili görev ihmalinin araştırılması konusunda denetim istememiz mümkündür. Vali bey denetim izni verirse olayda ihmali bulunanlar hakkında gerekli incelemeler başlatılabilir" dedi.

CAFE ÇOK KATLI OLABİLİR!

Öte yandan söz konusu firma tarafından cafe yapımı için başlatılan tadilat sonrasında firmanın üst katları da teras cafe olarak değerlendireceği ve yine aynı inşaata kat artırması bile yapabileceği gelen iddialar arasında. Tamamen belediye tasarrufunda verilen kararlar önlenemezse kaldırım işgalleri yapılarak bu kararı emsal kabul edip yeni işletmelere ruhsat vermesi içten bile değil. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • selami d 01 Ocak 1970 02:00

    o binanın oradan kaldırılıp spor salonuyla birleştirilip büyük bir işmerkezi yapılmalı