Erzurum Haber Girişi : 22 Mayıs 2013 00:34

VARYAP için Erzurum'u yakıyorlar!

VARYAP için Erzurum'u yakıyorlar!
VARYAP-Uzunlar ortaklığının bozulması sonucu yapımı yarım kalan sağlık kampusu inşaatında sürecin durmasının altında her iki firmanın 12 milyon liralık teminatı yatıyor.
Erzurumajans-VARYAP-Uzunlar ortaklığının bozulması sonucu yapımı yarım kalan sağlık kampusu inşaatında sürecin durmasının altında her iki firmanın 12 milyon liralık teminatı yatıyor.

İl Genel Sekreterliği tarafından yapılan ihaleye göre, sağlık kampusu inşaatını yapmaya hak kazanan Varyap-Uzunlar konsorsiyumu 12 milyon liralık bir teminat verdi. İhale şartnamesinde, işin herhangibir nedenle yapılamaması durumunda teminatın da yanması ve paranın hazineye kalması şartı yer alıyordu.

Arsayı teslim alıp, hafriyat çalışmalarına başlayan Varyap-Uzunlar konsorsiyumundan Uzunlar kısa bir süre sonra iflas etti. Yaklaşık 130 milyon lira tutarındaki işi ortağını kaybettiği için tek başına yapabilmesinin mümkün olmadığını öne süren VARYAP, İl Genel Sekreterliği'ne başvurdu.  İl Genel Sekreterliği de Erzurum'un menfaatleri yerine VARYAP'ın 12 milyon lirasını kurtarmanın peşine düşünce, inşaatın yapımı durmak zorunda kaldı.

İ
ddialar göre, 12 milyon liralık teminatı bozup, yeni bir ihale yaparak, inşaatı süratle başlatması gereken İl Genel Sekreterliği, şirketin teminatını yakmamak için sürecin uzamasını sağladı. Ankara'da dört ayrı kuruma yazı yazarak, "teminat sorununu nasıl aşarız?" sorusuna yanıt arayan İl Genel Sekreterliği, bu tavrıyla VARYAP'ı koruma altına alıp, bir bakıma da Erzurum'a yapılacak devasa yatırımı da tehlikeye atmış oldu.  (Kaynak: Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SEZGİN ÇAPA 01 Ocak 1970 02:00

    BURDAN BİR VATANDAŞ OLARAK YETKİLERE SESLENİYORUM ALLAH RIZASI İÇİN ERZURUMA SAHİP ÇIKIN HASTANEYİ YAPACAKLARINA VARYAPI SAVUNAN KİŞİLERİ İÇİMİZDEN ÇIKARTIN O HASTANE YAPILIRSA BİNLERCE KİŞİ ORADAN EKMEK YİYECEK BÜTÜN YETKİLİLERE ARZ EDİYORUM SAYGILAR.

  • osman UÇAN 01 Ocak 1970 02:00

    herkes koltuk sevdasına düşmüş popoları yumuşak yerde nasılsa muhyettin vekillik gidior diye ordalığı karıştırıyor murat bey kaldırımların peşinde ahmet bey seçim derdinde erzurumda trilyonluk yatırımdurduruluyor kimin derdine vicdansızlar orası yoksulların ekmek kapısı olacak varyapı koruyacağınıza erzurumda binlerce işsiz iş bulacak mangalda kül bırakmayan yetkililer size sesleniyorum adilik etmeyin hep bir elden bu sorunu çözün yoksa akp nin kalesi erzurum sarsılacak

  • FATİH AKKAMIŞ 01 Ocak 1970 02:00

    ALLAH kahretsin sizi SAHİPSİZ ERZURUM .Aldığınız paralar boğazınızda kalsın belediye başkanı ..... olaya el koysana hergün ARZEN de ORADA BURADA GEZENE KADAR BUNLARLA UĞRAŞ

  • can aydın 01 Ocak 1970 02:00

    bu nasıl bir iştir anlayamadım. bir şehir bu kadar mı sahipsiz olur anlamak mümkün değil. nerede bu şehrin onde geelenleri..... murat kılıç nerede bu nasıl bir başkanlık.. tutturmuş bir dumlu avm`nın yakasını yok kaldırımı işgal ediyormuş. başkan küçükler nerde oda yok zaten onun varlığı ile yokluğu arasında fark yok. bu nasıl bir makam sevdasıymış böyle insan şehrini unutturuyor. Neredesin RECEP baba sen el atmaszan bu işler yürümez. ALLAH aşkına bu işe bir el atın..

  • Gökhan SANAY 01 Ocak 1970 02:00

    Nerdesin Recep Akdağ :( Erzurum düşmanları iş başında!