Erzurum Haber Girişi : 22 Mayıs 2013 15:48

Dumlu Kardeşler o tadilatı anlattı...

Dumlu Kardeşler o tadilatı anlattı...
Cumhuriyet Caddesi'ndeki Dumlu AVM'de yürütülen tadilatla ilgili olarak firma sahipleri Rahmi ve Zafer Dumlu kardeşler basın toplantısı düzenledi.
Erzurumajans-Cumhuriyet Caddesi'ndeki Dumlu AVM'de yürütülen tadilatla ilgili olarak firma sahipleri Rahmi ve Zafer Dumlu kardeşler basın toplantısı düzenledi. Tadilatın yapıldığı alanın kaldırım olduğunu yeni öğrendiklerini söyleyen Zafer Dumlu, "Ancak Özel İdare ve Yakutiye Belediyesi'nden 1996 yılında onaylı projemiz var. 1998 yılında burayı kiraladığımızda da tadilat yaptığımız alan vardı. Biz, kanunsuz, hukuksuz bir şey yapmadık" dedi. Dumlu Kardeşler, Yakutiye Belediyesi'nin "tadilat durduruldu" açıklamasından da haberleri olmadığını belirterek, "Bize intikal eden bir şey yok, çalışmalarımız devam ediyor" dediler...

Dumlu AVM içerisinde gazetecilerle bir araya gelen Rahmi ve Zafer Dumlu kardeşler, 1956 yılından bu yana Erzurum ticaret hayatına katkıda bulunan bir aileye mensup olduklarını belirterek, yaptıkları tadilatın hem şehrin görselliğine katkı hem de değişen ticarete ayak uydurma maksatlı olduğunu söylediler.

Dumlu kardeşlerin basın toplantısında konuşmalarından satır başları ise şöyle...

Son zamanlarda kurumumuz aleyhine kasıtlı açıklamalarla muhatap olmaktan dolayı, Dumlu ailesi olarak fevkalede müteessir olmuş bulunmaktayız. Bu nedenle Dumlu AVM'de yapmış olduğumuz tadilatın gerekçelerini değerli halkımızla bütün içtenliğimizle paylaşmak istiyoruz. Zaman içerisinde dış çevre şartlarından dolayı yıpranma meydana gelen kamu mülkünü korumak, şehrin en işlek caddesinin görselliğine katkıda bulunmak, kent imajına değer katmak ve 1956'dan beri içerisinde gururla yer aldığımız şehir ticaret hayatındaki yerimizi çok boyutlu geliştirerek Erzurum ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak kurumumuzun temel amacıdır. Ayrıca iş yerimizde gerçekleştirilen tadilat ve çevre düzenlemesi, kanunların bizlere tanıdığı yasal sınırlar ve kentin tarihi ve kültürel kimliği göz önünde tutularak büyük bir titizlikle uygulanmaktadır.

Beyan ettiğimiz ve değerli halkımızla şeffaf şekilde paylaştığımız bu düşüncelerimizin dışında hiçbir art niyetimiz yoktur.

PROJEMİZİ DEĞİŞTİK, KORKUT BU KEZ BEĞENDİ...


Yaptığımız tadilat sonucunda merdivenlerin sağ ve sol tarafı mağazamızın vitrini olacak, üst kısımları ise "sigara içme alanı" olarak kullanılacaktır. Bu süreçte bizim yaptığımız herhangibir yanlışlık yoktur. Hukuki olarak hakkımızı arıyoruz. Bundan 3 yıl önceki tadilat talebimiz Yakutiye Belediyesi tarafından kabul görmemişti. Bunun üzerine İl Özel İdaresi konuyu yargıya taşıdı, biz de davaya müdahil olduk. Sonuçta yargı "yürütmeyi durdurma" kararı verdi. Bizde projemizde değişiklik yaptık ve bu halini Yakutiye Belediye Başkanımız çok beğendi ve gerekli izni verdi.

Erzurum'da AVM açıldı. Kendimizi korumak adına bir şeyler yapmak istedik. Kendimizi geliştirmek ve yenilemek istiyoruz. Soruyorum bu suç mu?

BİRİLERİ "BENDEN BAŞKASI PASTACILIK YAPAMAZ" MI DİYOR?

Herhalde Erzurum'da birileri, "benden başka kimse pastacılık yapamaz" demek istiyor. Böyle bir anlayış olamaz. İnanıyoruz ki, Murat Kılıç Bey'de projemizin görseli görmemiştir. Eminiz ki, görmüş olsa tavrı değişecektir.

Konuyu Başbakan'ımıza kadar götüreceğiz. Çünkü Sayın Başbakan, zulmedilenlerin yanındadır. Hakkı teslim eden bir anlayışı vardır. Kendisiyle görüşüp, yardım isteyeceğiz...

AK PARTİ'DE BİR SÜRÜ AMCALARIMIZ, AĞABEYLERİMİZ VAR!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Necati Çetinkaya, bizim amcamızdır. Bizim kendisinden bir talebimiz olmadı ama amcamız olarak belki belediye başkanlarıyla görüşmüş olabilir. Bilemiyoruz. Ancak bizim AK Parti Genel Merkezi'nde bir sürü amcalarımız, ağabeylerimiz var.

PARTİ İÇİ HESAPLAŞMAYA KURBAN GİTTİĞİMİZE İNANMIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler bizim dostumuz. Erzurum küçük şehir. Çok dostumuz var bizim. Ama Sayın Küçükler ile olan dostluğumuz yüzünden zulme uğruyorsak, bunu yapanlara yazıklar olsun. Bu iddiaya inanmak bile istemiyoruz ve ihtimal vermiyoruz. Ayrıca AK Parti içerisinde hesaplaşmaya da kurban edildiğimize inanmak istemiyoruz...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • IBRAHIM KOCAK 01 Ocak 1970 02:00

    HALKIN SESİ BEY,ÖNCELİKLE SİZE BEY DİYE HİTAP ETTİM AMA BELKİDE BEY GÖRÜNÜMLÜ BİR BAYAN OLABİLİRSİNİZ..HİTABIM YANLIŞSA SİMDİDEN ÖZUR DİLERİM..SANIRIM SİZİ ,DUMLU KARDESLER AVUKAT OLARAK TUTMUŞ.FİRAVUN GİBİ PASTACILAR DEDİGİNİZ AİLE, ŞEREFİYLE NAMUSUYLA O İSLETMEYİ KURMUŞ VE BUGÜNE GETİRMİSTİR.SİZ ONLAR GİBİ DÜRÜST ESNAFA HAKARET ETMEYE UTANMIYORMUSUNUZ.ERZURUMA PASTACILIGI ONLAR ÖGRETTİLER.KIŞIN DONDURMA YEME KÜLTÜRÜNÜ ERZURUMA TANITTILAR.SAYELERİNDE ÇOLUK ÇOCUK RAHATSIZ EDİ LMEDEN NEZİH BİR MEKANDA VAKİT GEÇİRİYORUZ.KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIMIZA BİRDE UTANMADAN YERDEN YERE VURUYORUZ.DUMLU KARDEŞLERKALDIRIMI İŞGAL ETTİKLERİ YETMİYORMUŞ GİBİ OY VERDİĞİMİZ PARTİYİ YIPRATARAK YAPTIKLARI İŞTE HAKLI ÇIKMAYA ÇALIŞIYORLAR.AKLI BAŞINDA VE SAĞDUYULU HİÇ KİMSE BU GASPI ONAYLAMAZ.HALKIN KALIDIRIMINI İŞGAL ETMEKLE HIRSIZLIK YAPMAK ARASINDA BİR FARK BULUNMAMAKTADIR.

  • HARBİ_DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    DELİKANLI OLUN BİRAZ MİLLETİN GEÇİŞ YOLUNA MERDİVEN YAPMAKMI HAKTIR.YOKSA BELEDİYE BAŞKANI AHMET KÜÇÜKLER DOSTUMUZ DEMEKMİ O MİLLETİN GÖZÜNDE BİTMİŞ ERZURUMA GELEN PARALI ÇARÇUER ETMİŞ VEDE OLİMPİYATLARDA VE HER PLATFORMDA YUHALANMIŞ ERZUUMUN YÜZ KARASI BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR. KARDEŞİDE ÇİÇEKÇİLİK YAPAR VE GS. FB MAÇLARINDAKİ PROMOSYON BİLETLERİNİ SATANLARDIR. EYYY ERZURUM BAŞINI KALDIR

  • hakan polat 01 Ocak 1970 02:00

    oh ne ala yolun ortasına yer yapın sonra çıkın savunma yapın bu ne iş bu nasıl bir açıklama amcam var abim var abin ahmet küçükler amcan necati çetinkaya bilmeyenmi var ayıptır ayıppppp edepppp yahuuuuu

  • SAHİPSİZ ERZURUM 01 Ocak 1970 02:00

    YETER BE KARDEŞİM İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN HERKEZ İŞİNE BAKSIN NE OLURSA OLSUN ADAMLAR ERZURUMA YATIRIM YAPIYOR ÖYLE EDELİMKİ BİR TANE ERZURUMLU KALMASIN MEMLEKETTE....

  • Muammer DURMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    ben onu bunu bilmem burası türkiye burda büyük balık küçük balığı yutar bu 1.atı aln üsküdarı geçmiştir bu 2.dumlu kardeşleri hiç tanımam lakin basın önünde yaptıkları açıklamada özürleri kabahatlerinden büyük olmuştur buda 3.ERZURUM halkı bu olaydan ziyade hastahanenin duran inşaatına konsantere olmalıdır.çünkü hastahane olayı ERZURUM için çok ama çok büyük kayıp olacaktır,ERZURUM halkına saygıyla duyrulur.

  • Akıncı Kurt 01 Ocak 1970 02:00

    adamlar yerden göğe kadar haklı var olan yerlerini yeniden tadilat yapıyorlar...sen var olan yatırımcıya sahip çıkma ondan sonrada bu memlekete niye yatırımcı gelmiyor de eleştir var olanlara ne değer verdik ki...

  • adalet hak 01 Ocak 1970 02:00

    kardeşim yolun ortasına yer yapıyorsun şimdi çıkmış başkalarınıda suçluyorsun ayıp yahu sen vicdanına sor önce orası belediyeye ait arsa imiş o zaman ihale edilecek neden senin olsun niye sebep ne ihalede olsa düzgün adamlar girmez o ihaleye yolun ortasını hak olarak görenler ancak girip alırlar senin gibi bu pis işlere düzgün insanları karıştırma gidin allah belanızı versin

  • mehmet hatırlı 01 Ocak 1970 02:00

    erzincankapı da sigara içirenlere 500-5000 tl ceza.ama ne hikmetse arzen ve kılıçoğluna tek bir polis uğramaz.

  • Şahin Kurt 01 Ocak 1970 02:00

    Dalton Kardeşler ;ancak sizin gibiler kaldırımı işgal edip haklı çıkarlar.Gariban vatandaş yapsa başına çökerdi belediye !!

  • VATANDAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SİZİN AVM DEN ÇIKMADIĞI ZAMANLARIDA BİLİYOR BU HALK AKP BELEDİYE SEÇİMLERİNDE KAPI KAPI AKP ÇALIŞTINIZ YALANMI ŞİMDİ NİYE AĞLAMA NÖBETLERİ GEÇİRİYORSUN ONU ANLAMADIM ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KOSKOCA YERİ KENDİ HANEDANLIĞIN GİBİ KULANIYORSUN ORAYI SİGARA İÇME YERİ DEĞİL PASTANE YAPIYORUM DESEN DAHA DOĞRU OLUR BARİ ORASI KOMPLE YIKILSIN SADECE SİZ DEĞİL YÜZLERCE ESNAF EKMEK YESİN İŞİNE GELMEZ DEĞİLMİ.

  • HALKIN SESİ 01 Ocak 1970 02:00

    mehmet ödemiş bey; öncelikle erzurumun en işlek caddesi için hem güzel bir değişiklik hemde farklılık olacagını düşünüyorum ama şimdiki düzende hep bi amcalar dayılar ön planda bu işler böyle yürüyor sizde bu ülkede izniyle hakkıyla hukukuyla bir iş yapın sizinde karşınıza firavun gibi pastacılar çıkarsa bulundugu koltuga güvenip yaptırımlar uygulamaya çalısırsa sizde amcanıza dayınıza başvurursunuz, olimpiyat zenginleri sonradan görme esnafları var o memleketin,ben ne rahmi nede zaferi tanırım ama senelerdir o dükkan orda ve erzurum halkına hizmet ediyorlarsa bu denli köklü esnafı,kendini bilmez oturdugu koltuga güvenen insanlara harcatmaz erzurum halkı,biz bütün erzurum halkı olarak yapılan inşaattan kaldırımdan hiç rahatsız olmadık. yine eskisi gibi yürüyor ve orda bekliyebiliyoruz, KILIÇOGLU ARZEN PASTANELERİNDE KAPALI ALANDA SİGARA İÇİLİYOR BU YASAK VE YAPTIRIMLARI VAR, CUMHURİYET CADDESİNDE AÇIK HAVADA OTURUP SİGARA İÇİLECEK HİÇ BİR YER YOK DUMLU KARDEŞLERİ TEBRİK EDİYORUM Kİ BİZLERE AÇIK HAVADA BU HİZMETİ SAĞLAYACAKLAR VE YASAL OLARAK.

  • mehmet ödemiş 01 Ocak 1970 02:00

    Haklıysan hakkını talep edip ve talebini gerçekleştireceksin.YOKSAamcam var ağabeyim var demeyeceksin amcalar rejmi çoktan Türkiyede kapandı bu söylevler hiçbir zaman akıllı bir tüccara yakışmıyor.Şimdi izin alıp haklılığın çerçevesinde işini yapsan bile hep akla amcalar gelir.Senin işine benzer aynı cadde üzerinde balkonlu cafe var örnek göstersene.