Spor Haber Girişi : 25 Ağustos 2012 13:15

Düşe kalka buz pateni keyfi

Düşe kalka buz pateni keyfi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi kapsamında Erzurum'a gelen 550 öğrenci, gündüz tarihi yerleri gezdikten sonra akşamları da 3 bin kişilik Buz Arena salonunda buz pateni yapıyor.
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi kapsamında Erzurum'a gelen 550 öğrenci, gündüz tarihi yerleri gezdikten sonra akşamları da 3 bin kişilik Buz Arena salonunda buz pateni yapıyor.
Öğrenciler buz pateni denemeleri renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler düşe kalka buz pateni keyfi yaptı. Yerden kalmak için arkadaşlarından yardım alan öğrenciler “Düşe kalka kaymayı öğreniyoruz” dediler. Öğrenciler Erzurum’a gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını ve ilk defa buz pateni yaptıklarını söylediler. Şanlıurfa kafile Başkanı Sıdıka Bozkurt, “Eşim, 3 çocuğum ve 47 öğrencimle bu projeye katıldım. Öncelikle bu projenin çok güzel olduğunu söylemek istiyorum. Ben öğrencilerimle buzda kaymanın keyfini ilk kez yaşıyorum. Buzda kaymak çok zevkli ama bir o kadar zor” şeklinde konuştu.
"Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi kapsamında her 4 günde bir Erzurum’a Trabzon, Rize, Ordu, Artvin, Van, Şırnak, Şanlıurfa, Hakkari, Adıyaman ve Gaziantep’ten toplam 550 öğrenci geliyor. Proje kapsamında Erzurum’dan da her 4 günde bir 150 öğrenci Şanlıurfa, Malatya, Sivas ve Mardin’e gidiyor. Toplam da proje kapsamında Erzurum’a 5 bin öğrenci gelecek, Erzurum’dan da çevre illere 2 bin öğrenci gidecek. Proje kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık olarak 100 bin öğrenci farklı illeri gezip farklı kültürlerle tanışıyor. 26 Haziranda başlayan proje 2 Eylül'de son bulacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.