Bölge Haber Girişi : 13 Ağustos 2010 00:15

EBAP'ta bir başarı daha!..

EBAP'ta bir başarı daha!..
Erzurum Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile ücretsiz olarak açılan özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler büyük bir başarı elde ettiler.

Erzurum Ajans-İki yıl önce uygulamaya konulan Erzurum’da Başarıyı Arttırma Projesi (EBAP) kapsamında Erzurum Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile ücretsiz olarak açılan özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler büyük bir başarı elde ettiler. Sınavlara hazırlanan 175 öğrenciden 121’i sınavlarda başarılı olarak üniversiteye girmeye hak kazandılar.

Geçtiğimiz günlerde bazı basın kuruluşlarında “Bayıltan Sınav” şeklinde haber konusu olan Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarında beklenenin üzerinde bir başarı elde eden öğrenciler 22 Mayıs 2010 tarihinden bu tarafa sınavlara hazırlanıyordu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Karabıyık koordinatörlüğünde ve 17 Beden Eğitimi Öğretmeninin nezaretinde sınavlara hazırlanan öğrenciler Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Yüksek Okuluna hazırlanmak amacıyla atletizm, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, jimnastik, kayak, dağcılık ve güreş branşları ile genel yetenek çalışmalarına katıldılar.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarında beklenenin üzerinde bir başarı elde edilmesi bu işe emek veren eğitimci ve idarecilerin yanı sıra en fazla Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü sevindirdi. Kendi imkanları ile bu kurslara hazırlanma imkanı olamayan ve ilçelerden getirtilen öğrencilerin yaz dönemi boyunca ve ücretsiz olarak sınavlara hazırlandığını ifade eden Vali Öztürk, verilen emeğin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Vali Öztürk öğrencilerin 17 Mayıs 2010 tarihinden bu tarafa sınavlara hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

12 branşta gerçekleştirilen Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarında Atletizmde 8, Futbolda 21, Hentbolda 19, Voleybolda 12, Basketbolda 7, Güreşte 8, Jimnastikte 10, Dağcılıkta 22, Kayakta 6, Dans sporlarında 5, Millide 3 öğrenci başarılı olurken, Basketbol, Kayak, Dans sporları ve millide sınava giren öğrencilerin tamamı başarılı oldu.

15 Ağustos tarihinde başlayacak olan Ağrı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı çalışmaları ise 10 öğrenci ile devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.