Bölge Haber Girişi : 13 Ağustos 2010 00:15

İpek halı dokuma kursu umut oldu!..

İpek halı dokuma kursu umut oldu!..
Aziziye Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi'nde açılan İpek Halı Dokuma Kursu sayesinde ilçedeki ev hanımları meslek sahibi oluyor.

Erzurum Ajans-Aziziye – Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi’nde açılan “İpek Halı Dokuma Kursu” sayesinde ilçedeki ev hanımları meslek sahibi oluyor. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katılımıyla geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Sanat Merkezi’nde 25 kursiyer İŞKUR’dan maaş alarak, meslek sahibi almalarının yanında, aile ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, rutin hizmetlerin yanı sıra, istihdamı artırmaya yönelik projeler de ürettiklerini söyledi. Yerel kalkınmanın önemli ayaklarından birisinin de ev hanımlarını üretime kazandırmak olduğunun altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Aziziye Belediyesi olarak, ilçemizdeki hanımların üretime katkı sunmalarını amaçlayan sosyal ve kültürel projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

İSTİHDAMA VE ÜRETİME KATKI

Bölgenin önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğine dikkat çeken Başkan Cengiz, 25 kişiyle başlayan İpek Halı Dokuma Kursu’nun kapsamının cam füzyon ve çinicilik ile genişletileceğini, bu şekilde de istihdama ciddi katkı sunulacağını vurguladı. İpek Halı Dokuma Kursu’na katılan hanımların İŞKUR aracılığıyla günlük 15 TL aldıklarının altını çizen Başkan Cengiz, “Meslek edinme sürecinde kursiyerler maaş alıyorlar. Bu tür projeler istihdamın artırılmasında ve hanımların üretime kazandırılmasında önemli rol oynamaktadır. Amacımız bu tür sosyal projelerin sayısını artırarak, bölgemizin ve ilçemizin kanayan yarası haline gelen istihdama ve üretime katkı sunmaktır.” şeklinde konuştu.

KARDEŞ BELEDİYELERDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Pendik Belediyesi ile kardeş belediye olarak ortak sosyal projeler ürettiklerini vurgulayan Başkan Cengiz, bu bağlamda İpek Halı Dokuma Kursu’nun bir başlangıç olduğunu ifade etti. Kurs binasının tadilatı, uzman eğitimci ve pazarlama görevini Pendik Belediyesi’nin üstlendiğine işaret eden Başkan Cengiz, “Atıl durumda olan iki katlı garaj binasını geçici bir tadilatla Sanat Merkezi haline getirdik. Pendik Belediyesi’nin uzman eğitimci desteğiyle ilk olarak İpek Halı Dokuma kursunu hizmete açtık. Cam füzyon ve çinicilik kurslarıyla hem kurs, hem de istihdam sayısını artıracağız.” diye konuştu.

PENDİK BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’e de teşekkür eden Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Kardeş belediyeler olarak, sosyal ve kültürel projelerin paylaşılması ve uygulanması noktasında ortak hareket ediyoruz. Yaptığı sosyal projelerle marka belediyeler arasında yer alan Pendik ile işbirliği içerisinde olmak ve onların büyük desteklerin görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Kardeş belediyeler olarak, açtığımız sanat merkezi ve ipek halı dokuma kursunda da Pendik Belediyesi’nin büyük desteği vardır. Uzman eğitimci desteğinin yanı sıra, dokunan halıların pazarlanması noktasında da garanti verildi. Bu anlamlı jestlerinden dolayı, hemşehrilerim adına Pendik Belediyesi’ne özellikle teşekkür ediyorum.”

EĞİTİMCİ DE MUTLU, KURSİYERLER DE…

Uzman Eğitimci Zeliha Serttek, 1987 yılından beri halı dokuma öğretmenliği yaptığını belirterek, “Pendik Belediyesi’nde görev yapıyordum. Aziziye’de görevlendirildim ve son derece mutlu oldum. Hepsi birbirinden kabiliyetli 25 kursiyerimiz var ve beklentilerimin üzerinde aşama kaydettik. İnşallah güzel eserler ortaya çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kursa Ağören Mahallesi’nden katılan Ela Bozay, Aziziye ve Pendik Belediye başkanlarına teşekkür ederek duygularını dile getirdi. Bozay, “Böyle bir imkanı hayal bile edemiyorduk. Evde boş otururken, şimdi hem meslek edinme, hem de maaş alma imkanı bulduk. Ailemize maddi destek sunuyoruz. Şu an heyecanlı ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.