Eğitim Haber Girişi : 15 Mart 2012 22:13

Eğitimcilerden Velilere uyarı

Eğitimcilerden Velilere uyarı
Son günlerde tartışılan eğitim sistemi ve sınavlar konusunda veliler ve öğrencilerin kafası bir hayli karıştı.
Erzurum Ajans-Son günlerde tartışılan eğitim sistemi ve sınavlar konusunda veliler ve öğrencilerin kafası bir hayli karıştı. 4+4+4 tartışmaları devam ederken kamuoyunun en fazla merak ettiği konu ise  liseye geçiş sınavlarının nasıl yapılacağı.

Son günlerde tartışılan eğitim sistemi ve sınavlar konusunda veliler ve öğrencilerin kafası bir hayli karıştı.Velilerin ve öğrencilerin zihninde sınavlar kalkacak mı, sınav yapılacak mı, yeni sınav sistemi nasıl olacak gibi sorulara  Eğitimciler cevap verdi.

YENİ SINAVIN ADI BEKLENİYOR

Erzurum Final Dergisi Dersaneleri İlköğretim Müdürü Murat Ertaş , velileri uyararak, “SBS’nin kaldırılacağı açıklanırken medya  bunu ‘Liselere geçiş sınavı kalkacak’ başlığıyla duyurdu. Yine veliler, sınavın kalkacağını düşünmeye başladılar. Böyle bir şey yok. 2006’da LGS kalktı, sınav kalkmadı.. Adı OKS oldu.2008’de OKS kalktı, sınav kalkmadı.. Adı SBS oldu. 2010’da 6. Ve 7. Sınıflarda uygulanan SBS kalktı, sınav kalkmadı.. Adı 8.sınıflar için SBS oldu.2012’de SBS’nin kaldırılacağı söyleniyor; ama sınav kalkmayacak.. Sadece yeni sınavın adını bekliyoruz.” dedi.

DAHA ZOR BİR SINAV GELİYOR

Ertaş, SBS’nin yerine daha zorlu bir sınavın gündemde olduğunu belirterek konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “SBS’nin yerine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in ifadesiyle feed back (geri dönüş) mekanizması sağlamak amacıyla hazırlanan daha zor sınav veya sınavlar olması bekleniyor. Bakan Dinçer, bunun mevcut sınavlarla yapılabileceğini, bizzat kendisi sınavlara her zaman ihtiyaç duyulacağını söyledi. Velilerimiz bu konuda daha dikkatli olmalılar ve çocuklarını ona göre hazırlamalılar”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.