Bölge Haber Girişi : 14 Şubat 2011 13:44

Eğitime dört önemli proje!..

Eğitime dört önemli proje!..
Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök tarafından yapılan açıklamada programın hedefleri ve öncelikli konular hakkında bilgiler verildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından 2009 yılında yapılan bilgilendirme toplantıları sonucunda, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA 4. Bileşeni çerçevesinde ve özellikle kız çocuklarının okullaşmasının arttırılması hibe programı kapsamında Erzurum’dan 4 proje kabul edildi.

Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök tarafından yapılan açıklamada programın hedefleri ve öncelikli konular hakkında bilgiler verildi.

Vali Yardımcısı Gök şu açıklamalarda bulundu: “Bu teklif çağrısının genel hedefi, eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi ve başta kız çocuklarının olmak üzere her düzeyde okullaşma oranlarının yükseltilmesi suretiyle, insan kaynağına yapılan yatırımın arttırılması olmuştur. Teklif Çağrısı’nın özel hedefleri ise şunlardır: Özellikle kız çocuklarının ortaöğretimdeki ve mesleki eğitimdeki okullaşma oranlarının arttırılması, Kız çocuklarının okul terk etme oranlarının düşürülmesi, Başta kız çocukları ve kadınlar olmak üzere işgücünün, mesleki becerilerinin ve yetkinliklerinin arttırılması, kız çocuklarının eğitimi hususunda ebeveynlerin bilincinin arttırılmasıdır.

Hibe Programı çerçevesinde ve Kız Çocuklarının okutulması kapsamında Türkiye’ye ayrılan toplam tutar, yüzde 85’i Avrupa Komisyonu bütçesinden, yüzde 15’i Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden eş-finansman yolu ile karşılanmak üzere, toplam on milyon Avro’dur.

Program kapsamında verilen hibeler 50 bin Avro alt sınır ve 150 bin Avro üst sınırlar arasında olmuştur ve Erzurum’dan 4 proje kabul edilmiştir. Bu dört projenin toplam bütçesi 547 bin 246 Avrodur. Projelerin dağılımı ise şu şekildedir. Yakutiye Belediye Başkanlığı, Yakutiye'nin Okullu Kızları (YAOK) 128 bin 116 Avro. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Kızlar Okulu Bırakmayacak 149 bin 046 Avro, Dereboğazı Ilköğretim Okulu Müdürlüğü, Artık Liseli Olma Zamanı 119 bin 723 Avro, Kayakyolu Çimento Müstahsilleri Işverenler Sendikası Ilköğretim Okulu Müdürlüğü, Kendini Keşfet, Eğitime Devam Et 150 bin 360 Avro’dur.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.