Siyaset Düzenleme Tarihi : 16 Kasım 2020 16:47 Haber Girişi : 16 Kasım 2020 16:53

Ekrem İmamoğlu'na soruşturma açıldı

Ekrem İmamoğlu'na soruşturma açıldı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için soruşturma açıldığını söyledi.

Erzurumajans-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için soruşturma açıldığını söyledi. Ayrıca, Akşener'in ifadeleriyle ilgili açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun "Akşener'in bugün FOX TV’de yaptığı, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur." dedi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu.

 

Akşener, canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için soruşturma açıldığını söyledi.


Akşener şu ifadeleri kullandı:

 

"Sayın İmamoğlu'na yönelik bir soruşturma açılmış. Niye biliyor musunuz? Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için Sayın İmamoğlu devlet projesine karşı çıktığından, devlete karşı durma ve bölücülükle suçlanıyor."

 

MURAT ONGUN'DAN SORUŞTURMA AÇIKLAMASI


Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, şunları ifade etti:

 

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in bugün FOX TV’de yaptığı, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur.

 

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında “Ya Kanal Ya İstanbul” “Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var” afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir.

 

Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa'nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen "İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı" iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.