Erzurum Haber Girişi : 28 Mayıs 2024 11:08

Emniyette "öldürdüm" dedi, delil yetersizliğinden serbest kaldı

Emniyette
Erzurum?da yaşayan Suriye uyruklu Nizar A. (29) Rus uyruklu sevgilisi Anastasia Emelianova'yı (32) öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davadan delil yetersizliği gerekçesiyle beraat etti.
Emniyette "öldürdüm" dedi, delil yetersizliğinden serbest kaldı

Mahkeme, duruşma salonundan fotoğraf çekip paylaşan Anastasia’nın arkadaşı için ise suç duyurusunda bulundu.

 

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasıyla Türkiye’ye gelerek Erzurum’a yerleşen Anastasia Emelianova, Yakutiye ilçesine bağlı Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesine yerleşti. 

 

Burada tek başına yaşayan bilgisayar mühendisi Emelianova, bir kafede barista olarak çalışan Suriye uyruklu Nizar A. ile arkadaş olarak evinde sık sık görüşmeye başladı.

 

Emniyette ‘öldürdüm’ demişti!

 

Geçtiğimiz 20 Eylül günü akşam saatlerinde Anastasia’nın kiraladığı eve gelen Nizar A., iddiasına göre sevgilisiyle tartışma yaşadı. İfadesinde genç kadının kendisine ‘Benimle ilgilenmiyorsun’ diyerek tartışma başlattığını, kavganın büyüyünce aralarında arbede yaşandığını söyleyen Nizar A., kavga sırasında salonda bulunan cam sehpanın kırıldığını anlattı. Kırılan cam parçasıyla Anastasia’ya saldıran Nizar A., genç kadını bacağından yaraladı. Atardamarı kesilen Anastasia, kan kaybından olay yerinde hayatını kaybetti.

 

Emniyetteki ifadesinde cinayeti itiraf eden Nizar A., duruşmada ise reddetmişti. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı.

 

 

Mahkemeden beraat aldı

 

Mahkeme ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan yargılanan sanık Nizar A.’nın beraatine karar verdi. Nizar A.’nın tazminat hakkının da bulunduğunu kaydeden mahkeme heyeti, duruşma salonunda fotoğraf çektiği tespit edilen Anastasia’nın arkadaşı hakkında ise suç duyurusunda bulundu.

 

Beklemediğimiz sonuç çıktı

 

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği gönüllü avukatlarından Begüm Osma, “Bugün dosyamız karara çıktı ancak hiç beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıyayız aslında eril yargının bir tezahürü ile karşı karşıya olduğunu söylememiz çok doğru ve yerinde olacaktır. Çünkü aslında sanık başından beri yalnızca bir ifadesinde değil üç farklı ifadesinde de farklı beyanlarda bulunmuştu. Her defasında suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunmuştu. Bizler biliyoruz ki şüpheden sanık yararlanır ancak bu kadar lehimize şüphe varken başka hiçbir fail yokken, adeta sanığın mükâfatlandırıldığı bir yargılamaya şahit olduk. İstinaf hakkımızı kullanacağız. Davanın takipçisi olacağız. Hiç beklemediğimiz bir beraat kararı ile karşı karşıyayız, bu net bir sonuç değil. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

Sanık Nizar A.’nın avukatı Yılmaz Çelik ise, “Bu davada başta yalan yanlış haberler çok kez yapıldı ve yayıldı.  Biz en baştan beri müvekkilimizin suçsuz olduğuna inandık bu şekilde dosyaya dahil olduk. Bunun dışında mahkeme geçte olsa adil bir karar verdi ama gerekçesine biz katılmıyoruz. Suçun sabit olmadığı kanaatindeyiz. Bu sebeple istinaf etmeyi düşünüyoruz. Çünkü delil yetersizliğinden beraat aldı. Bizim kanaatimiz suçun sabit olmadığı. Adalet geç tecelli etti gecikmiş adalet adalet değildir” dedi. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 29 Mayıs 2024 00:02

    Bu nasıl adalet adam öldürmüş öyle veya böyle serbest kalmış. Bu nasıl iş bari sınırdışınetseydiniz işlediği cinayete göre resmen serbest bırakan mahkemeye ben Allahınızdan bulun diyorum