Ekonomi Haber Girişi : 18 Mayıs 2012 21:15

En çok SGK primi ödeyenler ödüllerini aldı

En çok SGK primi ödeyenler ödüllerini aldı
Erzurum'da Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yapılan toplantıda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından en yüksek ve düzenli pirim ödeyen işyerlerine plaket verildi.
Erzurum Ajans-Erzurum'da Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yapılan toplantıda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından en yüksek ve düzenli pirim ödeyen işyerlerine plaket verildi.

Erzurum'da 2011'de en çok pirim ödeyen şirket 789 çalışanı bulunan Erzurum Bilgi İletişim Çağrı Merkezi oldu. İkinciliği ise 418 çalışanı bulunan Aşkale Çimento aldı. 166 çalışanı bulunan Kop Krom Madencilik ise 3 milyon 373 bin 460 lira tahsilatla 3. sıraya yerleşti.

Erzurum'da en çok pirim ödeyen şirketler arasında 5. Yedigöl Hidroelektrik Üretim, 6. Türk Telekom Doğu-I Bölge Müdürlüğü, 7. Türkiye Tabipler Vakfı Şifa Tıp Merkezi, 8. Finansbank Eromer Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi, 9. Senerji Enerji Üretim, 10. Özdoğan Enerji, 12. Turkmag Madencilik, 13. ise Bim Birleşik Mağazaları oldu.

En çok ve düzenli prim ödeyen şirketlerin temsilcileri plaketlerini Erzurum'un yöneticilerinden aldı. Törende bir konuşma yapan Vali Sebahattin Öztürk, "Devletin bütçeden transfer yaparak emeklilik maaşlarını ödüyor. Ülkemiz çağdaşlaştıkça ödenen pirim oranı artacak, bu sayede bütçede oluşan açık da kapanacak." şeklinde konuştu.

SGK İl Müdürü Hulusi Bumin, Sosyal Güvenlik Haftası boyunca yaptıkları etkinliklerde insanları mutlu etmeyi amaçladıklarını söyledi. Bumin, "Kolay, anlaşılabilir, adil, kaliteli ve sürdürülebilir bir SGK sistemi geliştirerek yaşatmak hedefimizi kamuoyuna en etkili şekilde anlatmak istiyoruz." diye konuştu.

B
umin, SGK'nın hastalıkta, sağlıkta, gençilkte, yaşlılıkta tüm Türkiye'nin güvencesi olduğunu belirtip, bütün sosyal kesimler için geleceğin teminatı odluğunu sözlerine ekledi. Bumin, ayrıca Erzurum'da yatırım yaparak, istihdam oluşturan özel sektör işverenlerine pirimlerini düzenli ödeyerek çalışanlarının haklarını korudukları için teşekkür etti. En yüksek ve düzenli pirim ödeyen firmaların temsilcileri birlikte fotoğraf çektirdi. (Zaman)  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.