Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2012 20:30

Büyükşehir gelin başını ücretsiz yapıyor

Büyükşehir gelin başını ücretsiz yapıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, dünya evine girecek olan dar gelirli genç kızlara ücretsiz ‘gelin başı’ hizmeti veriyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, dünya evine girecek olan dar gelirli genç kızlara ücretsiz ‘gelin başı’ hizmeti veriyor. Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’ne gelen çiçeği burnunda gelinlerin gelin başı, kuaförlük kursunda eğitim gören kursiyerler tarafından yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, ihtiyaç duyulması halinde genç kızlara gelinlik bile temin ediyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, etkinlikleriyle göz doldurmaya devam ediyor. Piyasanın nitelikli işgücü ihtiyacına cevap vermeye yönelik faaliyet gösteren Toplum Merkezi’nde, dar gelirli genç kızların ‘gelin başı’ ücretsiz olarak yapılıyor. Nikah öncesinde Toplum Merkezi’ne gelen gelinlik kızlar, gelin başından makyaja varıncaya kadar hiçbir ücret ödemeden hizmet alıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Toplum Merkezi’nin gençlere mesleki donanım kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda dar gelirliye de sahip çıktığını söyledi. Toplum Merkezi’ndeki kuaförlük kursunda eğitim gören kursiyerlerin, çeşitli sosyal sorumluluk çalışmaları da yaptıklarını kaydeden Küçükler, “Evlenmek üzere olan dar gelirli genç kızlarımızın gelin başları Toplum Merkezi’nde ücretsiz olarak yapılıyor. Bu hizmet karşılığında gelinlerimizden herhangi bir ücret talep edilmediği gibi, diğer bazı ihtiyaçlarına cevap veriliyor. Öyle ki, bizden gelinlik talebinde bulunanlar bile oluyor, biz de bu yöndeki taleplere seve seve karşılık veriyoruz” diye konuştu.
Kuaförlük kursunda eğitim alan kursiyer kuaförlerin daha önce de cezaevi ve huzur evlerine gittiklerini hatırlatan Başkan Küçükler, “Kurslarımızda kursiyerlerimize sadece meslek öğretmiyor, onlara sosyal sorumluluk bilinci de aşılıyoruz. Kursiyerlerimiz bu kurslar aracılığıyla yardımlaşmayı ve dayanışmayı öğreniyorlar” diye konuştular.
Öte yandan Toplum Merkezi’nden aldıkları ücretsiz gelin başı hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getiren genç kızlar da, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e teşekkür ederek, bu çalışmaların Erzurum’daki diğer belediyelere de örnek olmasını arzu ettiklerini söylediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.