Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Aralık 2012 16:30

Engelli çocuğun şiiri Vali eşini duygulandırdı

Engelli çocuğun şiiri Vali eşini duygulandırdı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Aile Birliği’nin işbirliğinde düzenlenen programda özürlü çocukların sergilediği semazen gösterisi büyüledi.
Erzurumajans-3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Aile Birliği’nin işbirliğinde düzenlenen programda özürlü çocukların sergilediği semazen gösterisi büyüledi. Programda engelli bir öğrencinin okuduğu ‘Bayrak’ şiiri törene katılan Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihal Öztürk’ü gözyaşlarına boğdu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Erzurum’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Palandöken ilçesindeki kültür merkezinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Aile Birliği işbirliğince kermes açılışı gerçekleşti. Açılış törenine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihal Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Aile Birliği Başkanı Selma Türkez ve çok sayıda özürlü öğrenci ile aileleri katıldı.

Kültür merkezinde düzenlenen kermese Erzurum’da faaliyet gösteren Rehabilitasyon Merkezlerinin tamamı katıldı. Törende engelli öğrencilerden oluşan semazen gurubunun gösterisi davetlilere duygulandırdı. Muhteşem performanslarıyla herkesin beğenisini kazanan engelli öğrenciler izleyenlerden tam not aldı. Törende daha sonra engelli öğrenci Murat Sarıoğlu’nun bayrak şiirini okuması salondakileri ağlattı. Törene katılan Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihal Öztürk te Bayrak şiiri sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Dans gösterisinin ardından öğrenciler protokol mensuplarınca ödüllendirildi.

Kermesin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, engelli olmanın kimsenin kendi tercihi olmadığını belirterek herkesin her an engelli adayı olduğunu kaydetti. Engellilerin toplumla iç içe olmaları ve sosyal etkinliklerde yer alması için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını anlatan Tavlaşoğlu, daha sonra Aile Birliği'nce alınan tekerlekli sandalyeleri engelli ailelere teslim etti.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Aile Birliği Başkanı Selma Türkez ise 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla tertipledikleri kermeste elde edilen gelirin engelli öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacağını belirterek, kermeste emeği geçen tüm merkez yöneticilerine ve engelli ailelere teşekkür etti.

Programın son bölümünde Aile Birliği’nce Vali Öztürk’ün eşi Nihal Öztürk ve Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’na teşekkür plaketi verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.