Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Nisan 2013 15:00

Engelliye 'engelsiz yaşam' desteği

Engelliye 'engelsiz yaşam' desteği
Erzurum Ticaret Meslek Lisesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Engelliye Engelsiz Yaşam " projesi kapsamında engelli vatandaşlar ve öğrenciler farkındalık oluşturmak için yürüyüş yaptılar.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret Meslek Lisesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Engelliye Engelsiz Yaşam " projesi kapsamında engelli vatandaşlar ve öğrenciler farkındalık oluşturmak için yürüyüş yaptılar.

Erzurum Ticaret Meslek Lisesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortak yürüttüğü proje kapsamında lise öğrencilerini, engellilerin yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgilendirmek ve çevresindeki engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı yardımlarda bulunmaları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla engelli vatandaşlarla, öğrenciler Cumhuriyet Caddesinde yürüyüş yaptılar.

Erzurum Halk Sağlığı önünden başlayan yürüyüşe yaklaşık 30 öğrenci ve engelli vatandaşlar katıldı. Yürüyüş tarihi çifte minareli medrese önünde tamamlandı.
Engelli vatandaşların yanlarında olduklarını hissettirecek etkinliklerde bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak istediklerini söyleyen Erzurum Ticaret Meslek Lisesi Öğretmenleri, "Halk sağlığı müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz bir proje ile engelliye engelsiz yaşam desteği çerçevesinde etkinlik yapıyoruz. Bunlarda biride yürüyüş etkinliği oldu okulumuzdan 30 öğrenci ve sakatlar derneğinden üyelerimiz, halk sağlığından üyelerimiz ile farkındalık oluşturmak için beraberce yürümüş olduk. Engellilerimizin sorunlarını yaşam şartlarını ele almak için projemizde böyle bir etkinliğe yer vermek istedik" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.