Bölge Haber Girişi : 15 Nisan 2010 15:06

ERÇİMSAN Aşkale'ye yurt yaptırıyor!

ERÇİMSAN Aşkale'ye yurt yaptırıyor!
Erçimsan A. Ş. sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Erzurum'daki en önemli sorunlardan birisine el attı. Şirket Merkezinin Kurulu bulunduğu Aşkale'ye vefa örneği gösteren şirket, buraya 100 kişilik kız öğrenci yurdu yapacak.

Erzurum Ajans-Erçimsan A. Ş. sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Erzurum'daki en önemli sorunlardan birisine el attı. Şirket Merkezinin Kurulu bulunduğu Aşkale'ye vefa örneği gösteren şirket, buraya 100 kişilik kız öğrenci yurdu yapacak.

Erçimsan A. Ş. tarafından yapılacak olan Kız Öğrenci Yurdu için Valilik'te bir protokol imzalandı. Vali Sebahattin Öztürk ve Erçimsan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik arasında imzalanan protokole göre inşaat 2010 yılı içerisinde bitirilecek ve hizmete sokulacak. Pansiyonun ödeneği şirket tarafından karşılanacak ve ihalesi Valilik tarafından yapılacak.

Erçimsan'ın yaptığı bu yatırımla kendilerini büyük bir yükten kurtardığını söyleyen Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum'da ortaöğrenim kız öğrenci pansiyonlarının yapımına 2010 yılı içinde ciddi bir ağırlık verdiklerini belirtti.

Protokol töreninde konuşan Vali Öztürk şunları söyledi: "İlimizin ve Ülkemizin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Aşkale Erçimsan Holding A.Ş. Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Lütfü Yücelik ile Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Aşkale ilçesinde 100 Öğrencilik Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu yapılması hususundaki protokolünün imzalanması işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Erzurum ekonomisine ve aynı zamanda Ülke ekonomisini de ciddi katkılar sağlayan Aşkale Erçimsan Holding A.Ş.'nin Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası uyarınca ortaöğrenim kız öğrenci yurdu yapılması kararını almış olmalarını öğrencilerimizin adına mutlulukla karşılıyor kendilerine teşekkür ediyorum. 100 öğrencilik kız öğrenci pansiyonun ödeneği Erçimsan Holding A.Ş. tarafından karşılanacak, ihale işlemleri de Valiliğimizce gerçekleştirilecektir. Bu pansiyon binası inşaatı 2010 yılı içinde bitirilerek hizmete açılacaktır. Erzurum ilinde ortaöğrenim kız öğrenci pansiyonlarının yapımına 2010 yılı içinde ciddi bir ağırlık verdiğimizi ifade etmek istiyorum. İlimizde ilköğretim çağındaki çocuklarımızın okullaşması oranında yüzde 99'luk bir hedef yakalanmıştır. Bu oran ile Erzurum, Ülkemizin en iyi illeri arasında yer almıştır. Ancak ilköğretimi bitiren ve liseye devam etmek isteyen özellikle kız öğrencilerimizin okullaşmalarında gerek ekonomik nedenler, gerekse başka nedenlerin yanında il ve ilçe merkezlerinde yeterli kız öğrenci pansiyonu bulunmadığından başta kırsal kesimde bulunan kız öğrencilerin devamında ciddi zorluklar yaşanmakta, kız öğrencilerin lisedeki okullaşma oranında erkek öğrencilere oranla önemli bir fark olduğunu görüyoruz. Bu nedenledir ki il ve ilçe merkezlerinde kız öğrenci pansiyonların yapılmasına ağırlık vermiş bulunmaktayız. Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sıtkı Alp Şenkaya ilçesinde 150 öğrencilik kız öğrenci yurdunun yapılmasını üstlenmiş ve yurt ihale edilmiştir. İlimizin eski Milletvekillerinden ve emekli Yargıtay Üyesi Sayın Sabahattin Eryurt tarafından kendi birikiminden 800 bin TL ödenek Valiliğimize gönderilerek Pasinler ilçesinde 100 öğrencilik kız öğrenci yurdu ile Erzurum Yakutiye ilçesinde 100 Öğrencilik Anaokulu yapımı inşaatını üstlenmiş bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi tarafından "Baba Beni Okulla Gönder" kampanyası çerçevesinde merkez Aziziye ilçesi Dadaşkent yerleşim alanında 100 öğrencilik kız öğrenci pansiyonu inşaatına başlanılmıştır.

Tekman ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı yatırımları ile 120 Öğrencilik kız öğrenci yurdu yapımına ilişkin ihale işlemleri devam etmektedir. Karayazı ilçesinde 100 öğrencilik kız öğrenci pansiyonu ihaleye çıkarılmıştır. Karaçoban ilçesinde 100 öğrencilik kız öğrenci pansiyonu ihaleye çıkarılmıştır.

Köprüköy ilçesinde 300 öğrencilik (150 kız) öğrenci pansiyonu inşaatı bitmek üzeredir. Hınıs ilçesinde 200 öğrencilik (100 kız) öğrenci pansiyonu TOKİ tarafından ihaleye çıkarılmıştır. Pasinler ilçesinde 200 öğrencilik (100 kız) öğrenci pansiyonu TOKİ tarafından yapılmak üzere ihale aşamasındadır. Valiliğimizin girişimleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce Horasan ilçesinde 200 (100 kız), Karayazı ilçesinde 200 (100 kız) ve Oltu ilçesinde 200 (100 kız) öğrenci pansiyonları ihale çalışmaları devam etmektedir. Böylece ortaöğretime devam etmek isteyen kız öğrencilerimize her türlü imkan sağlanmış olacaktır."

Vali Öztürk, 2010 yılı içerisinde bin 450 kız öğrenci pansiyonunun yapılacağını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Kız Öğrenci pansiyonlarına ilaveten 550 öğrencilik erkek öğrenci pansiyonu da yapılmış olacaktır. Böylece ortaöğretim öğrencilerine yönelik 1450 kız öğrenci, 550 erkek öğrenci pansiyonu olmak üzere 2000 öğrencimize pansiyon kapasitesi gerçekleştirilmiş olacaktır. İlimizin tüm ilçelerinde başta kız öğrenci pansiyonu olmak üzere öğrenci pansiyonlarının yapılması hususundaki çalışmalarımız devam etmekte ve ilçelerimizin tamamında ortaöğretim öğrenci pansiyonuna kavuşturulacaktır. Özellikle Erçimsan Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, hemşerimiz eski Milletvekilimiz ve emekli Yargıtay Üyesi Sabahattin Eryurt, yine hemşerimiz Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sıtkı Alp ve Milliyet Gazetesine bu örnek ve anlamlı yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gerek şehrimizde yaşayan ve gerekse ülkemizin değişik illerinde bulunan ve maddi imkanları yeterli olan tüm değerli Erzurumlu iş adamlarını ve hayırsever vatandaşlarımızı ilimizde başta kız öğrenci pansiyonu olmak üzere yatırım yapmaya Erzurum halkı adına davet ediyorum"

ERÇİMSAN YÖN. KUR. BAŞKANI YÜCELİK: "GÜZEL BİR HİZMET OLACAK. BU SEBEPLE MUTLUYUM"

Protokol töreninde konuşan Erçimsan Başkanı Lütfü Yücelik ise güzel bir hizmetten dolayı burada bulunduklarını ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi. Fabrika merkezinin Aşkale'de olmasından dolayı yurt yapımı için öncelikle Aşkale'yi tercih ettiklerini ifade eden Yücelik ileriki dönemlerde diğer ilçelere de bu tür hizmetlerde bulunmak istediklerini açıkladı.

Konuşmaların ardından protokol imzaları Vali Öztürk ve Erçimsan Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik tarafından atıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ve Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış'da hazır bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.