Bölge Haber Girişi : 15 Nisan 2010 13:01

Erzurum'da interaktif sağlık dönemi!..

Erzurum'da interaktif sağlık dönemi!..
Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık Bakanlığı'nın 'Görüntülü ve İnteraktif Sağlık İletişim Ağı' olarak adlandırılan 'Tele Tıp' projesini Erzurum'da daha da geliştirdiklerini bildirdi.

Onur Sağsöz'ün haberi- Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir çağ başlattığı Teletıp projesi Erzurum’da daha da geliştirildi.

Sağlık sektöründe daha kaliteli hizmet verilmesinin amaçlandığı projede kırsal bölgede yaşayan hastaların tüm tahlil ve görüntüleme sonuçları dijital ortamda merkezlere aktarılıyor. Böylelikle teşhis ve tedavi amaçlı büyük şehirlere gitme zorunluluğu ortadan kaldıracak olan projeyle hastaya verilen hizmet kalitesi de en üst düzeye çıkarılacak.
 
Bakanlığın başlattığı projenin Erzurum ayağında büyük bir çalışma yaptıklarını söyleyen Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, dijital alt yapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Hastanın A’dan Z’ye kadar tüm bilgilerinin dijital ortamda merkeze aktarılacağını dile getiren Doç. Dr. Vançelik, “Kırsalda görev yapan hekimlerimiz teşhis ya da tedavi de tereddüt ettikleri durumlarda hastanın tüm bilgilerini merkeze ulaştıracaklar. Merkezde hergün dalında her branştan bir uzman hekim bu verileri inceleyecek ve hastanın teşhis ya da tedavisinde yardımcı olacak. Böylelikle hastanın merkeze gelmesine gerk kalmayacak. Bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve denemeler yaptık. Kısa sürede kent genelinde projeyi uygulamaya geçireceğiz” dedi.

TELE TIP NEDİR?

Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS) kullanılarak uzaktaki bir hasta ile hekim arasındaki iletişim, elektronik ortam üzerine taşınacak. EKG, röntgen filmleri, kan değerleri, radyolojik ve patolojik görüntüler gibi klinik veriler, ilgili hekimlere ulaştırılarak tıbbi değerlendirilmesi yapılabilecek. Hekimler online veri tabanlarını tarayabilecek ve ihtiyaç duydukları bilgi ve belgelere ulaşabilecek. Merkezde toplanan Teletıp talepleri seçilen bir hekim tarafından incelenecek ya da başka bir hekime yönlendirme yapılabilecek. Sonuçlar teletıp isteği yapan hekime elektronik ortamda gönderilecek. (Kaynak: Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.