Siyaset Haber Girişi : 08 Eylül 2016 17:19

Erdoğan'dan valilere 'Adil olun' uyarısı

Erdoğan'dan valilere 'Adil olun' uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cerablus operasyonunun başarısı Suriye'deki bütün dengeleri alt üst etti.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda valileri kabulünde konuştu.

Operasyonlar kapsamında görevden almalara ilişkin, "Sizlerden ricam, bulunduğunuz illerde bu konuda kararlı ve dikkatli çalışmalar yapmanızdır. Benim şu tavsiyem; sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum. Sadece adil davranmanızı istiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur. Adil davranalım, zulüm edenleri yerinden alalım. Çünkü onları yerinden almaktır zaten adil davranmak. Almazsak zulme devam olur" dedi. 

Operasyonlar kapsamında görevden almalara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerek FETÖ, gerekse PKK terör örgütüyle mücadelenin önemli boyutunu da bunların kamu görevlileri içindeki uzantılarının tasfiyesi oluşturuyor. FETÖ konusunda ilan ettiğimiz olağan üstü hal çerçevesinde süratli bir takım adımlar attık. Atmaya devam ediyoruz. Aynı süreci PKK terör örgütünün kamu kuruluşları içindeki destekçileri için de yürütmeye başladık. Sizlerden ricam, bulunduğunuz illerde bu konuda kararlı ve dikkatli çalışmalar yapmanızdır. Benim şu tavsiyem; sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum. Sadece adil davranmanızı istiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur. Adil davranalım, zulüm edenleri yerinden alalım. Çünkü onları yerinden almaktır zaten adil davranmak. Almazsak zulme devam olur. Efendim işte şu milletvekilleri şöyle diyor, şu bakanlar şöyle diyor, değerli arkadaşlar, katiyen. Eğer bu tür sıkıştırmalar varsa İçişleri Bakanımız burada, görüşün. Yirmi dört saat telefonlarım açıktır. Görüşürsünüz veya atlar gelirsiniz" diye konuştu. 

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.