Bölge Haber Girişi : 05 Ocak 2010 15:14

ERGİAD,dan Müşteri Memnuniyeti Eğitimi !..

ERGİAD,dan  Müşteri Memnuniyeti  Eğitimi !..
Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) Tarafından İşletmelerde Çalışan Satış Temsilcilerine 'Müşteri Memnuniyeti' Konulu Seminer Verildi. Ergiad Eğitim Merkeziinde Gerçekleştirilen ve Yaklaşık 4 Saat Süren Seminer Sonunda Katılımcılar Sertifikalarını Al

Erzurum Ajans - Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından işletmelerde çalışan satış temsilcilerine 'müşteri memnuniyeti' konulu seminer verildi. ERGİAD Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren seminer sonunda katılımcılar sertifikalarını aldı. ERGİAD Genel Sekreteri Yusuf Eralp, dernek olarak eğitim çalışmalarına önem verdiklerini ve bundan sonra da seminerlerin devam edeceğini söyledi.

Semineri veren Karadeniz
Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, bu dönemde müşteri ilişkilerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi. Uzun süredir kulübelerinde oturan işletme sahip ve yöneticilerinin sahaya inmeleri, müşterileri ofislerinde değil kapıda karşılaması gerektiğinin altını çizen Bıyıklı, bu dönemde müşteri ziyaretlerine önem veren, müşterilerin değişen öncelikleri doğrultusunda mal ve hizmet üreten ve müşterileri birer şirket ortağı gözüyle gören işletmelerin kazançlı çıkacağını ifade etti. Müşterilerin eskiden velinimet, sonra kral şimdi ise işletmelerin kâr ortağı olduğunu söyleyen Genel Sekreter Bıyıklı, günümüzde gerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu gerekse müşterilerin muhatap olmak istediği satış temsilcisinin, sıradan bir satış temsilcisinden ziyade birer 'kârlılık uzmanı', 'satış danışmanı' niteliğinde olduğunu ifade etti.

Yeni müşteri kazanmaktan
ziyade mevcut müşteriyi elde tutmaya öncelik verilmesini isteyen Bıyıklı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız. Müşteriler, genelde, krizden ziyade, piyasada eleştirilen olumsuz hava sonucunda oluşan kriz korkusundan tedirginlik yaşıyor. Bu nedenle müşterilerinizin kriz korkusunu yenmeye çalışın, kriz kelimesini ağzınıza almayın, müşterilerinize daha fazla güven aşılayın, gerçekçi olun, ama kesinlikle karavana atmayın." diye konuştu.

Seminer sonunda ise katılımcılara
'müşteri memnuniyeti' katılım sertifikası verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.