İlçeler Haber Girişi : 20 Aralık 2011 09:26

Erken doğumlar üreticinin yüzünü güldürüyor

Erken doğumlar üreticinin yüzünü güldürüyor
Erzurum`un Oltu ilçesinde küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Celal Çelebi, erken doğumların üreticiler için büyük önem taşıdığını söyledi.
Erzurum Ajans-Erzurum`un Oltu ilçesinde küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Celal Çelebi, erken doğumların üreticiler için büyük önem taşıdığını söyledi. Çelebi, hayvanlardaki erken doğumların kendisi gibi birçok üreticinin yüzünü güldürdüğünü dile getirdi.

Toplu doğumların zorluğundan da bahseden Celal Çelebi, "Gece-gündüz koyunların başından bir an olsun ayrılamıyorsunuz. Çünkü en küçük bir dikkatsizlikte kuzuyu kaybetme riski yaşanıyor. Bazen anne koyun kuzuyu kabullenmiyor. Bu durumda yeni doğmuş kuzuyu başka bir koyundan veya inekten aldığınız sütle beslemek zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

Bazen ikiz kuzularda anne sütünün yeterli olmadığını söyleyen Çelebi, kuzulara dışarıdan süt takviyesi yapmak gerektiğini kaydetti.
Gece boyunca ağılda bir veya iki kişinin kalması gerektiğini belirten Çelebi, "Bu dönemde uykusuz geceler geçiriyoruz. Ancak kuzuların güzellikleri ve tatlı tatlı melemeleri bütün yorgunluğumuzu alıp götürüyor" derken doğumlar sürecinde ağıl içerisinde bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.

Hayvan üreticisi Çelebi, bu yıldan bereketli bir yıl olması yönünde beklentilerinin büyük olduğunu ve 500 civarında kuzu almayı ümit ettiklerini belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.