Bölge Haber Girişi : 05 Aralık 2013 15:07

Erzincan'da tarihi eser kaçakçılığı

Erzincan'da tarihi eser kaçakçılığı
Erzincan'da polis tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, sikke ve çift başlı yılan figürleri bulunan bakır bilezik ile çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.
Erzurumajans-Erzincan'da polis tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, sikke ve çift başlı yılan figürleri bulunan bakır bilezik ile çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.R.T., İ.K. ve A.Y. hakkında "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet" suçundan KOM Şube Müdürlüğü tarafından yasal işlem yapıldı.

Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde yol uygulaması yapan Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, sürücülüğünü M.R.T.'nin yaptığı, içerisinde İ.K. ve A.Y.'nin bulunduğu bir aracı durdurdu. Araçta yapılan detaylı aramada ön kısmında bayan figür resmi olan ve Ferpav Dnzeno, arka kısmında haç işareti olan ve Conop ibaresi yazılı 45 adet sarı renkli sikke, bir adet bakır sikke, iki adet çift başlı yılan figürleri olan bakır bilezik ile 3 adet üzerinde herhangi bir ibare olmayan bakır bilezik olmak üzere toplam 51 parça tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserleri Ağrı'dan İzmir'e götürdükleri öğrenilen M.R.T., İ.K. ve A.Y. KOM ekipleri tarafından gözaltına alınırken, tarihi eserlerin tamamını araç içerisinde bulunan ayakkabıların içerisine gizleyen M.R.T. ifadesinde; mezarlık yanında kuyu kazarken tarihi eserleri bulduğunu ve satmaya götürdüğünü belirtti.

Gözaltına alınan M.R.T., İ.K. ve A.Y. hakkında "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet" suçundan KOM Şube Müdürlüğü tarafından yasal işlem yapıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.