Bölge Haber Girişi : 23 Kasım 2009 15:44

Erzrum'da kaç kişi domuz gribi oldu?..

Erzrum'da kaç kişi domuz gribi oldu?..
Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum'da pandemik grip nedeniyle, yoğun bakım gerektiren hasta bulunmadığını bildirdi.
Erzurum Ajans-Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum'da pandemik grip nedeniyle, yoğun bakım gerektiren hasta bulunmadığını bildirdi.

Vançelik, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, 16 Kasım itibarıyla, il genelinde toplam 16 kişide H1N1 virüsü saptandığını belirterek, 23 Kasım itibarıyla 16 kişi de daha H1N1 virüsü belirlendiğini bildirdi.

Söz konusu hastalardan 13'ünün Erzurum'da ikamet ettiğini, 2 vakanın Ağrı, 1 vakanın ise Van'dan sevk edildiğini belirten Vançelik, açıklamasında şunları kaydetti: "Ayrıca hastanelerimizde takip edilen 11 şüpheli pandemik grip hastası mevcuttur. İlimizde pandemik grip nedeniyle, yoğun bakım gerektiren hasta bulunmamaktadır. Bugün itibarıyla Erzurum'da pandemik grip nedeniyle ölen hasta yoktur. Bir hafta önce 6 ay ile 5 yaş arasındaki grup ve ayrıca sürekli hastalığı olanlar aşılanmaya başlandı. Pandemik

grip aşıları il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır."

Doç. Dr. Vançelik, ülke genelinde aralık ayı içerisinde domuz gribi vaka sayısının daha fazla olacağının tahmin edildiğine dikkat çekerek, "Bu nedenle içinde bulunduğumuz hafta içerisinde 6 ile 5 yaş arasındaki çocuklarımızın ve sürekli hastalığı olanların aşılanmasına azami gayret gösterelim. Yaptığımız eğitim çalışmalarında vatandaşlarımızın 'diğer insanlar aşılansın biz daha sonra aşılanırız' cevabı ile sıkça karşılaşıyoruz. Ancak aşının 10 gün sonra hastalığa karşı koruma sağladığını ve aralık ayında

hastalığın çok hızlı yayılacağını hatırlatmak isterim. Sağlık müdürlüğü olarak, en kısa sürede ne kadar fazla riskli grubu aşılarız ve bu hastalığa karşı konuşabilirizin çabası içerisindeyiz."

Vançelik ayrıca, vatandaşların bundan sonraki süreçte aşı hakkındaki söylentilere itibar etmemelerini istediklerini bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.