Bölge Haber Girişi : 23 Kasım 2009 15:41

Başkan Cengiz'den öğretmenler günü mesajı!..

Başkan Cengiz'den öğretmenler günü mesajı!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, "Öğretmenlik, malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir." dedi.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Öğretmenlik, malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir.”  dedi.


Milletlerin çağdaş ülkeler seviyesine erişebilmesinin, eğitim-öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini belirten Başkan Cengiz, eğitim sorunlarını çözen ulusların, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkındığını ve eğitime gereken önemi göstermeyen milletlerin ise, başka ülkelerin kölesi olmaya mahkûm olduklarını ifade etti.


24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Cengiz, “Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Öğretmenler Günü; bu fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Öğretmenlik, malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ne denli önemli bir misyon üstlendiğini bir kez daha idrak edebilmeliyiz.” diye konuştu.

“Çağdaş ve muasır medeniyet ülküsüne emin adımlarla yürüyen ülkemizde eğitim neferlerinin gayreti takdire şayandır.” dedi.


Başkan Cengiz, şunları söyledi; “Ulusumuzun milli birlik ve beraberliğe dünden daha çok kenetlendiği bir dönemde yarınlarımızı eğiten öğretmenlerimizin Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarıyla aynı koşullarda görev yapması en büyük temennimizdir. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında sorumluluk bölgemiz olan Aziziye’de, eğitim noktasında her zaman eğitimcilerin taleplerini yerine getirmek önceliklerimiz arasındadır. Belediye kaynakları ölçüsünde eğitim yuvalarımızın çevre düzenlemesi, sosyal çalışma alanlarının oluşumu, daha modern bir ilçedeki tüm gereksinimleri inşa etmede öncü fikirlerimiz kısa, orta ve uzun vadeli çalışma anlayışımızla gerçekleşecektir. Bu kapsamda değerli eğitim gönüllülerinin yapacağı projelerin uygulama aşamasında, yanınızda olacağımızı vurgulamak istiyorum. Sosyal donatı alanlarının eğitim yuvalarına sağlayacağı katkıyı göz önüne aldığımızda belediyemizin fikir alışverişinde bulunması hizmetlerimizin toplum tarafından da kabul görmesine katkı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarken, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, eğitim yaşantılarında başarılar diliyorum.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.