Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Haziran 2013 12:18

Erzurum, Lincoln ile kardeş şehir oluyor

Erzurum, Lincoln ile kardeş şehir oluyor
ABD'nin Nebraska Eyaleti Lincoln Şehriyle Erzurum'un kardeş şehir statüsü elde edebilmeleri için heyetler arasında görüşme yapıldı.
Erzurumajans-ABD'nin Nebraska Eyaleti Lincoln Şehriyle Erzurum'un kardeş şehir statüsü elde edebilmeleri için heyetler arasında görüşme yapıldı.

Nebraska Eyaleti Lincoln City yöneticileriyle makamında yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, günümüzün sürekli değişen ve gelişen dünyasında, şehirlerin öneminin de gittikçe artmaya devam ettiğini belirtti.

Küçükler, "Yönetimde ağırlığın merkezden yerel yönetimlere doğru kayması, hem demokrasinin tabana yayılmasını hem de yerel yönetimlerin güçlenmesini sağlamaktadır. Böylece yerel yönetimlerin etkinliği artmakta ve etkinlik alanının uluslararası boyutlara da ulaştığı görülmektedir" değerlendirmesini yaptı.

Görüşmenin sonunda Linkın şehrini temsil eden heyet başkanı Başkan Küçükler'e Nebraska formasını takdim etti. Başkan Küçükler ise heyet üyelerine Oltutaşı tespih hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.