Erzurum Haber Girişi : 23 Aralık 2011 16:04

Erzurum 13 yeni ulaşım aracına kavuşacak

Erzurum 13 yeni ulaşım aracına kavuşacak
Şehir içi ulaşım hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’u yeni toplu taşım araçlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
Erzurum Ajans-Şehir içi ulaşım hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’u yeni toplu taşım araçlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılan yeni ulaşım araçları, Perşembe günü Erzurum’da olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’u yeni ulaşım araçlarıyla buluşturmak için geri sayımı başlattık” dedi. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan 13 yeni otobüsün önümüzdeki hafta Perşembe günü Erzurum’da olacağını bildiren Başkan Küçükler, araçların teslim alınır alınmaz şehir içi ulaşım hizmetlerine dahil edileceğini dile getirdi. Başkan Küçükler, yeni otobüslerden 3’ünün körüklü, geriye kalan 10’unun da, ‘solo’ diye tabir edilen nitelikte olduğunu kaydeden Başkan Küçükler, “Ulaşım hizmetlerinde çok daha aktif bir biçimde rol almak için başlattığımız seferberliği, yeni otobüslerle taçlandırmış olacağız. Otobüslerimizi, Erzurum’da yolcu yoğunluğunun bulunduğu güzergahlarda değerlendireceğiz” diye konuştu.

Yeni otobüslerle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşım hizmetlerine sunduğu araç sayısının 27’ye yükselmiş olacağını vurgulayan Başkan Küçükler, “Halen şehir içerisinde 6 körüklü otobüs, Dumlu güzergahına 2 ve Erzurum Havalimanı istikametine ise 6 otobüsle ulaşım hizmeti veriyoruz. Filomuza yeni araçlarımızı da ekleyince, şehir içi ulaşımda toplam 27 aracımız hizmet veriyor olacak. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde de, toplu ulaşım hizmeti veren otobüs sayısını en az 45’e çıkarmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ULAŞIM HİZMETLERİ KENT VİZYONU AÇISINDAN ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehir içi ulaşım hizmetlerinin, kent vizyonu açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Erzurum’da ulaşım hizmetleri bilindiği üzere iki ayrı elden yürütülüyor. Özel halk otobüslerinin dışında Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de hizmete sunduğumuz araçlarımız var. Kendi bünyemizdeki bu araçlarla halkımıza en kaliteli ulaşım hizmetlerini vermeye çalışıyoruz. Amacımız, Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların sayısını artırarak, kaliteli ulaşım hizmetlerini şehrin geneline yaymaktır. Bu çerçevede önümüzdeki hafta teslim alacağımız yeni otobüslerimizi anında belirlediğimiz güzergahlarda hizmete sunacağız.” diye konuştu.
B
aşkan Küçükler, körüklüler dışında kalan ve ‘solo’ diye tabir edilen 10 yeni otobüsün ise, 12 metre uzunluğunda olacağına dikkati çekerek, “Araçlarımız şık görünümleri ve sahip oldukları konforla halkımızın emrinde olacak” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bağbaşılı 01 Ocak 1970 02:00

    Allah razı olsun. İşte böyle, Erzurum`a layık olduğu hizmetleri sunalım. Bir de şoförlerin eğitilmesi işine de bakılırsa daha iyi olur. Çalışmaların devamını bekliyor, başarılar diliyorum.