Erzurum Haber Girişi : 16 Şubat 2024 11:31

Erzurum'a 6 bin 854 kilometre uzaklıktaki Afrika şehriyle kardeş oluyoruz

Erzurum'a 6 bin 854 kilometre uzaklıktaki Afrika şehriyle kardeş oluyoruz
Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında 6 bin 854 kilometre uzaklıktaki Kamerun'un Ngaoundere kentiyle 'kardeş şehir' olmak için karar alındı. Nedeni merak konusu oldu.

TİCARET Mİ YOKSA YARDIM MI YAPACAĞIZ?

 

Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen 18 Ocak’ta Meclis 2’nci Başkanı Mürsel Etegül başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinden biri dikkat çekiciydi.

 

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığına bağlı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında Kamerun’un Ngaoundere kentiyle ‘kardeş şehir’ ilişkilerinin tesisi için çalışmalar başlatıldığı duyuruldu.

 

Ardından yapılan işari oylamayla (el kaldırılarak) 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 74’üncü maddesi uyarınca Kamerun’un Ngaoundere şehri ile ‘kardeş şehir’ ilişkilerinin başlatılması oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

TİCARET Mİ YOKSA YARDIM MI YAPACAĞIZ?

 

Alınan karar sonrası tutanaklara, “Ngaoundere şehri ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında bir bağ oluşturabilmek, ticaret, turizm, tarım ve enerji gibi birçok alanda iletişim sağlayarak paylaşımlarda bulunabilmek Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından önem arz etmektedir” diye yazıldı.  

 

Ancak Erzurum’a 6 bin 854 kilometre uzaklıktaki Ngaoundere’de turizm ve ticaret potansiyelinin olmadığı bilinirken, akıllara “Ticaret mi yoksa yardım mı yapacağız?” sorusu geldi. Bu arada ‘kardeş şehir’ olmak için neden bir Afrika ülkesinin tercih edildiği de merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yardım sever 19 Şubat 2024 14:59

    Yardım işleri nasıl yapılıyor hepsi denetlenmeli. Yardımların ne kadarı ulaşıyor ne kadarı cukkalanıyor.

  • Halis demir 17 Şubat 2024 03:42

    Yine bir yolunu bulmuşlardır haritada göster desen bilmezler

  • Kime Kalan Erzurum 17 Şubat 2024 01:35

    ... Belki de bir cemaatin orada yeri vardır...